1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ & ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ | Η θρεπτική αξία της ντομάτας


Αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού παραδοσιακού τραπεζιού, η ντομάτα αποτελεί ένα πλούσιο σε θρεπτική αξία, αλλά και γεύση λαχανικό.

Η περιεκτικότητά της σε βιταμίνη C, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου που υπάρχει στα τρόφιμα φυτικής προέλευσης. Η ίδια η βιταμίνη C μάλιστα φαίνεται να έχει αντιγηραντικές και αντικαρκινικές ιδιότητες.

Το Κάλιο που περιέχει την καθιστά ιδανική τροφή για τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, αλλά και στον έλεγχο του καρδιακού παλμού, ενώ ιδιαίτερα για τους άντρες, η άφθονη ποσότητα λυκοπενίου που περιέχει την μετατρέπει σε τρόφιμο – ασπίδα κατά του καρκίνου του προστάτη. Επίσης, η κατανάλωσή της έχει κατά καιρούς αποδειχθεί ότι βοηθά και σε άλλες μορφές καρκίνου όπως του μαστού, του παγκρέατος και του πνεύμονα.

Η βιταμίνη Α που περιέχει βοηθά στη διατήρηση της υγείας του δέρματος, ενώ ως λαχανικό πλούσιο σε φυτικές ίνες βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου, και μας κάνει να νοιώθουμε «γεμάτοι» περιορίζοντας έτσι τις θερμίδες που καταναλώνουμε μέσα στην ημέρα. Μάλιστα η χαμηλή θερμιδική της αξία την καθιστά ιδανική και για μια ισορροπημένη διατροφή.

Τέλος, μελέτες έχουν δείξει ότι η ντομάτα χάρη στο λυκοπένιο που αναφέραμε πιο πάνω, μειώνει τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης που οφείλεται στην «κακή» χοληστερόλη. Πώς μπορούμε λοιπόν να την απολαμβάνουμε όλο τον χρόνο; Ο Μπάρμπα Στάθης φροντίζει γι αυτό και μας προσφέρει προϊόντα ντομάτας από 100% ελληνικές, ζουμερές, καλοκαιρινές ντομάτες! Διαλέγει για εμάς τις πιο ποιοτικές ντομάτες και τις φέρνει στην κουζίνα μας, σε δύο μορφές, για να απογειώσουν τα αγαπημένα σας φαγητά!

* Ντομάτα στον τρίφτη Μπάρμπα Στάθης με σπιτική υφή, γεύση και άρωμα. Όπως την τρίβετε εσείς, τόσο απλά, τόσο σπιτικά. Ιδανική για σάλτσες, λαδερά και κοκκινιστά, δίνει στις δημιουργίες σας το άρωμα και τη γεύση της σπιτικής φρεσκοτριμμένης ντομάτας.

*Αν πάλι αναζητάτε μια πλούσια και βελούδινη υφή στο φαγητό σας, τότε ο Κλασικός συμπυκνωμένος χυμός Μπάρμπα Στάθης είναι η ιδανική, φίνα πινελιά που θα λατρέψετε!

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα