1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ & ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ | Κάθε μέρα μία νόστιμη και θρεπτική ιδέα με λαχανικά στο πιάτο μας


Σπανακόπιτα με χωριάτικο φύλλο, κύμινο, κουκουνάρι και σταφίδες

To σπανάκι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α που συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής όρασης.

Υλικά για 1 μεγάλο ταψί
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
λίγο ελαιόλαδο για άλειμμα των φύλλων
1 αυγό χτυπημένο με 1 κ. σούπας γάλα

Για τη γέμιση
1 συσκευασία σπανάκι σε φύλλα Μπάρμπα Στάθης (1.000 γρ.)
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες
1 ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα
1 ματσάκι καυκαλήθρες, ψιλοκομμένες
60 ml ελαιόλαδο
1/2 κ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
2 κ. σούπας κουκουνάρι
2 κ. σούπας σταφίδες
1/2 κ. γλυκού σουμάκ ή κόλιανδρος, σε σκόνη
χυμός από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
2 κ. σούπας φρυγανιά τριμμένη

Eκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το σπανάκι με τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά χόρτα χωρίς νερό και τα σοτάρετε για περίπου 5-6 λεπτά. Τα αδειάζετε σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά (λάδι, κύμινο, κουκουνάρι, σταφίδες, σουμάκ ή κόλιανδρο, χυμό λεμονιού, φρυγανιά).

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Λαδώνετε ελαφρώς ένα ταψί και απλώνετε τα μισά φύλλα. Αδειάζετε μέσα τη γέμιση και τη στρώνετε ομοιόμορφα. Καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα, περιχύνετε με το χτυπημένο αυγό και το αλείφετε με ένα πινέλο πάνω στη ζύμη. Ψήνετε την πίτα για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά.

Φασόλια χάντρες με μυρωδικά, σπανάκι και πιπεριές στη γάστρα

Τα φασόλια χάντρες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες που συμβάλλουν στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών.

Υλικά για 4 άτομα
1 συσκευασία φασόλια χάντρες Μπάρμπα Στάθης (450 γρ.)
1 συσκευασία σπανάκι σε φύλλα
«Βιολογικές Καλλιέργειες» Μπάρμπα Στάθης (450 γρ.)
200 γρ. καρότα «Βιολογικές Καλλιέργειες» Μπάρμπα Στάθης
2-3 πιπεριές Φλωρίνης, σε λωρίδες
2-3 πιπεριές κέρατο, σε λωρίδες
3 κ. σούπας κρεμμύδι, ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
2 κ. γλυκού σκόρδο, ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος Μπάρμπα Στάθης
1 συσκευασία ντομάτα στον τρίφτη Μπάρμπα Στάθης (250 γρ.)
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ. γλυκού ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε στο μισό λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε τις πιπεριές, τα καρότα, το σπανάκι και τη ζάχαρη και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 5-6 λεπτά ακόμη. Ρίχνετε και τη ντομάτα, αλατοπίπερο, ανακατεύετε, και αφήνετε το μείγμα να πάρει βράση. Αποσύρετε από τη φωτιά και μεταφέρετε το μείγμα της κατσαρόλας σε μια γάστρα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170° C. Προσθέτετε και τα φασόλια, το υπόλοιπο λάδι και τόσο ζεστό νερό όσο χρειάζεται ώστε να σκεπαστεί το φαγητό, σκεπάζετε τη γάστρα με το καπάκι της και ψήνετε το φαγητό στο φούρνο για περίπου 1-1½ ώρα. Ενδιάμεσα ανακατεύετε τα φασόλια και αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ζεστό νερό. Τα τελευταία 10 λεπτά αφαιρείτε το καπάκι από τη γάστρα, πασπαλίζετε το φαγητό με το δυόσμο, ανακατεύετε, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να χυλώσει το φαγητό.

Βρείτε μας στο Facebook, Instagram και YouΤube κάνοντας κλικ στα εικονίδια.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα