1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Αυτό είναι το υλικό που θα απογειώσει τον κιμά σου!


Μπορεί να ακούγεται απλό, μπορεί να το επιλέγουμε όταν θέλουμε να ετοιμάσουμε κάτι γρήγορο, αλλά ακόμα κι έτσι μπορούμε να βάλουμε μια ιδιαίτερη πινελιά στο πιάτο που θα σας προτείνουμε σήμερα και να το κάνουμε ξεχωριστό!

Πρόκειται για τα αγαπημένα μας μακαρόνια με κιμά. Μπορεί να έχουμε συνηθίσει στη συνταγή που μάθαμε από τη μητέρα μας, όμως μια αλλαγή δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Και αυτό το υλικό που σας προτείνουμε, είναι σίγουρο ότι θα κάνει τη σάλτσα κιμά που βάζετε στα μακαρόνια σας να μοιάζει με εστιατορίου!

Το υλικό-έκπληξη είναι το καρότο και παρακάτω μπορείτε να δείτε τη συνταγή.

Υλικά:

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

1/3 φλ. ελαιόλαδο

2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 καρότο τριμμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες

1/3 φλ. κόκκινο κρασί

1 ξυλάκι κανέλα

1 δαφνόφυλλο

αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά για οκτώ περίπου λεπτά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και το καρότο και σοτάρουμε επιπλέον για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνουν διάφανα.

Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε για 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλατοπίπερο, το δαφνόφυλλο και το ξύλο κανέλας. Αφήνουμε την κανέλα να αρωματίσει για 5 λεπτά τον κιμά και την αφαιρούμε.

Σκεπάζουμε τον κιμά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να πιει τα υγρά του τελείως και να συμπυκνωθούν οι γεύσεις.

Διαβάστε επίσης

Σήμερα φτιάχνουμε λεμονάτη σούπα ρεβίθια!

Τα μυστικά για να πετύχεις τον πιο νόστιμο σπιτικό πουρέ


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα