1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Έκτακτη σοβαρή ΕΙΔΗΣΗ για ΑΣΕΠ!! Τα ΝΕΑ δεδομένα για μόρια, κριτήρια και ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ASEP- ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΑΕΔ ΔΥΠΑ!!

Έκτακτη σοβαρή ΕΙΔΗΣΗ για ΑΣΕΠ (asep.gr)!! Τα ΝΕΑ δεδομένα για μόρια, κριτήρια και ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ASEP- ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΑΕΔ (oaed.gr) ΔΥΠΑ!! – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

NEWS: Σάλο έχει ξεσηκώσει η μείωση της βαθμολογίας βάσης στις 40 μονάδες σε κάθε επιμέρους μάθημα και στις 50 μονάδες βάσης στη συνολική βαθμολογία (από το 60% που είχε ανακοινωθεί ότι ισχύει) σε διαγωνισμό που έχει ολοκληρωθεί για την πλήρωση των θέσεων στην ΑΑΔΕ (www.aade.gr). Η αλλαγή συμπεριλαμβάνεται στις διατάξεις του νομοσχεδίου «Σύστημα καινοτομίας στον δημόσιο τομέα – Ρυθμίσεις Γενικής Γραμματείας Ανθρώπινου Δυναμικού δημοσίου τομέα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΑΓΡΟΤΗ !! ΕΚΤΑΚΤΗ είδηση : Έρχονται ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ- Νέο VOUCHER στο vouchers.gov.gr

Η μείωση αποφασίστηκε, καθώς στον διαγωνισμό για την πλήρωση 822 θέσεων στην ΑΑΔΕ, από τους 11.500 που συμμετείχαν, μόνο οι 257 έγραψαν αρκετά καλά οπότε και θα προσληφθούν για να καλύψουν τις αντίστοιχες θέσεις, ενώ 565 θέσεις παραμένουν κενές.





Στη διαβούλευση για το νομοσχέδιο ήδη μέσα στις τρεις πρώτες ημέρες κατατέθηκαν 492 σχόλια, αρκετά από τα οποία χαρακτηρίζουν τη ρύθμιση «άδικη» και τη μείωση των κριτηρίων «ανέντιμη», εφόσον γίνεται μετά την πραγματοποίηση του διαγωνισμού. Ωστόσο αρκετοί από όσους έχουν καταθέσει σχόλιο συμφωνούν, ενώ όπως είχε γράψει και η «Καθημερινή» στις 27.1, πολλοί συμμετέχοντες ζητούσαν να αλλάξουν οι όροι δεδομένου του χαμηλού ποσοστού επιτυχίας.

Πηγές του υπουργείου Εσωτερικών τονίζουν ότι και με τη συγκεκριμένη τροπολογία αναμένεται να προσληφθούν 770 άτομα, οπότε θα παραμείνουν κενές έως 120 θέσεις, οι οποίες θα συμπεριληφθούν στον επόμενο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που έχει ήδη οργανωθεί για τον Μάρτιο. Με διατάξεις του νομοσχεδίου θεσπίζεται για πρώτη φορά εθνικός διαγωνισμός πρωτοτύπων και καινοτομίας στο Δημόσιο και καθορίζονται βραβεία για τους υπαλλήλους ή τις ομάδες υπαλλήλων του Δημοσίου που θα καταθέσουν προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία του τμήματός τους και εν γένει της δημόσιας διοίκησης.
Αλλες ρυθμίσεις
Στο νομοσχέδιο προβλέπεται επίσης η δυνατότητα επιχορήγησης των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης – αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) των δήμων για την πληρωμή διαταγών που έχουν προκύψει από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις. Τα σχετικά χρηματικά διαθέσιμα ορίζονται έως το ύψος των 40 εκατ. ευρώ.

Στο νομοσχέδιο επίσης περιλαμβάνονται ρυθμίσεις που αφορούν την ευζωία των ζώων συντροφιάς και την ίδρυση του εργαστηρίου φύλαξης και ανάλυσης του γενετικού υλικού των ζώων συντροφιάς στο ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών καθώς και διατάξεις για τα πρόστιμα που αφορούν τα καταφύγια ζώων συντροφιάς.

Έκτακτη σοβαρή ΕΙΔΗΣΗ για ΑΣΕΠ!! Τα ΝΕΑ δεδομένα για μόρια, κριτήρια και ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ASEP- ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΑΕΔ ΔΥΠΑ!! – Τρέξτε να προλάβετε!

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις επιχειρήσεων για ένταξη στο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 3.000 ανέργων ηλικίας 56 ετών και άνω, που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα επιχορήγησης για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών».

Φωτοβολταϊκά και ηλιακοί θερμοσίφωνες: Επιδότηση έως και 100% Στόχος της δράσης είναι να στηρίξει τη μετάβαση όσων εργάστηκαν σε επιδοτούμενες θέσεις εργασίας στο Δημόσιο τομέα μέσω του σχετικού προγράμματος της ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ (oaed.gr) σε θέσεις πλήρους απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα.

Συγκεκριμένα, το «πρόγραμμα-γέφυρα» στον ιδιωτικό τομέα επιχορηγεί την πρόσληψη ανέργων ηλικίας 56 ετών και άνω που έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον το πρώτο 12μηνο του προγράμματος επιχορήγησης για την απασχόληση μακροχρόνια  ανέργων ηλικίας 55-67 ετών.

Η διάρκεια της επιχορήγησης είναι 12 μήνες και η επιχορήγηση 715 ευρώ μηνιαία  για κάθε πρόσληψη, ενώ ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 25.755.000 ευρώ και θα καλυφθεί με πόρους της ΔΥΠΑ.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα υποβάλουν αίτηση μέσω του gov.gr.

Απασχόληση στους τομείς πράσινης οικονομίας, με έμφαση στις γυναίκες

Παράλληλα, το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινωθεί το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 5.000 ανέργων στους τομείς της πράσινης οικονομίας, με έμφαση στις γυναίκες 18-66 ετών. Σκοπός του προγράμματος, προϋπολογισμού 49,8 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης είναι να υποστηρίξει τη μετάβαση στην πράσινη οικονομία με την δημιουργία 5.000 νέων επιχορηγούμενων θέσεων εργασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή προτίθενται να δραστηριοποιηθούν στον τομέα αυτό, με έμφαση στις άνεργες γυναίκες

Η διάρκεια το προγράμματος είναι 15 μήνες και οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να διατηρήσουν τις θέσεις για 5 επιπλέον μήνες μετά τη λήξη της επιχορήγησης. Η επιχορήγηση ανέρχεται στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου, με ανώτατο όριο τα 750 ευρώ μηνιαίως.

Αναβάθμιση δεξιοτήτων/επανειδίκευση και βραχυπρόθεσμη απασχόληση

Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει κατάρτιση, πιστοποίηση και βραχυπρόθεσμη επιδοτούμενη απασχόληση 15.000 ανέργων 25-45 ετών, εγγεγραμμένων στον ΟΑΕΔ. Σκοπός του είναι η ένταξη στην αγορά εργασίας των ωφελούμενων που ολοκλήρωσαν την δράση της κατάρτισης, με την αξιοποίηση των νέων δεξιοτήτων τους και απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που θα λάβουν επιχορήγηση που ανέρχεται στο 80% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους για να προσλάβουν και να απασχολήσουν για 6 μήνες τους ανέργους που ολοκλήρωσαν με επιτυχία το πρόγραμμα κατάρτισης.

Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να διατηρήσουν τις θέσεις για 2 επιπλέον μήνες μετά τη λήψη της επιχορήγησης. Σημειώνεται πως το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 73,5 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.





Πρόγραμμα επιδότησης εργασίας σε περιοχές-θύλακες υψηλής ανεργίας

Πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας για 10.000 μακροχρόνια ανέργους 45 ετών και άνω, σε περιοχές-θύλακες υψηλής ανεργίας και με συνολικό προϋπολογισμό 120 εκατ. ευρώ.

Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτεί έως και το 80% του μισθού και των εισφορών για 18 μήνες, με υποχρέωση διατήρησης της θέσης για 6 μήνες. Η μέγιστη επιχορήγηση ανέρχεται σε 13.709 ευρώ ανά θέση εργασίας, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί σε επιχειρήσεις της «πράσινης» και ψηφιακής οικονομίας. Παράταση του ειδικού προγράμματος απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στον δημόσιο τομέα Παρατείνεται για έναν χρόνο το Ειδικό Πρόγραμμα Απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στον δημόσιο τομέα της Υγείας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), η απασχόληση των ωφελούμενων να συνεχίζεται υπό τους ίδιους όρους και στις ίδιες θέσεις. Η παράταση προβλέπεται σε κοινή απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και του Αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Τα 3 προγράμματα που θα ξεκινήσουν το 2023

Επιπλέον, εντός του 2023 θα ξεκινήσουν και τα άλλα τρία προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και τα οποία είναι τα ακόλουθα:

1. Πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας 5.000 ανέργων, ηλικίας 18-66 ετών, με έμφαση στην πράσινη οικονομία και τις γυναίκες με συνολικό προϋπολογισμό: 50 εκατ. ευρώ. Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτεί έως και το 80% του μισθολογικού κόστους για μια περίοδο 15 μηνών με υποχρέωση για διατήρηση της θέσης 5 επιπλέον μήνες μετά τη λήξη της επιχορήγησης.

2. Ολοκληρωμένο πρόγραμμα αναβάθμισης δεξιοτήτων-επανειδίκευσης και βραχυπρόθεσμης απασχόλησης για 15.000 ανέργους (25-45 ετών) με συνολικό προϋπολογισμό: 92 εκατ. ευρώ. Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτεί έως και το 100% του μισθολογικού κόστους για μια περίοδο 6 μηνών με υποχρέωση για διατήρηση της θέσης 2 επιπλέον μήνες μετά τη λήξη της επιχορήγησης.

3. Πιλοτικά προγράμματα συνδυασμένων δράσεων (συμβουλευτικής, πιστοποιημένης κατάρτισης και απασχόλησης) σε τέσσερις τουλάχιστον πόλεις στην ελληνική επικράτεια. Ο πρώτος κύκλος αφορά σε 17.750 ανέργους με συνολικό προϋπολογισμό 45 εκατ. ευρώ, ενώ τα προγράμματα θα παραμένουν ανοιχτά μέχρι να εξαντληθεί ο προϋπολογισμός.

ΕΚΤΑΚΤΗ σοβαρή ΕΙΔΗΣΗ για τους ΑΓΡΟΤΕΣ και ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΟΠΕΚΕΠΕ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ « Πρόωρη» ΠΛΗΡΩΜΗ ΙΚΑ, ΕΦΚΑ

Έκτακτα ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΙΚΑ, ΝΑΤ-ΝΕΟ voucher – ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα