1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Άγιος Ραφαήλ: «Εδώ να φέρεις να βαφτίσεις το παιδί σου!»


~ Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, με ιδιαίτερη συγκίνηση θα αναφερθώ στην Αποκάλυψη και Πρόσκληση του Αγίου Ραφαήλ προς το πρόσωπό μου εν ύπνω.

Τέλος Ιανουαρίου 2017, ονειρεύομαι ότι βρίσκομαι σε μία εκκλησία η οποία βρισκόταν σε ύψωμα στην εξοχή, ήταν εξωτερικά χτισμένη από πέτρα, ομοιόμορφη, νέα κατασκευή και εσωτερικά ήταν κατανυκτικά σκοτεινή, με ψηλό ξυλόγλυπτο τέμπλο, όπου έμπαινε το φως του ηλίου από τα λιγοστά σημεία που το επέτρεπαν. Θαύμαζα το εσωτερικό του ναού γυρίζοντας κυκλικά από τον εαυτό μου και κοιτάζοντας ψηλά το ξυλόγλυπτο τέμπλο και τον υπόλοιπο ναό.

Τότε άκουσα κάποια ανδρική φωνή να μου λέει: «Εδώ να φέρεις να βαφτίσεις το παιδί σου» και ταυτόχρονα έβλεπα ένα μωράκι με μπεζ φορμάκι να αιωρείται στο εσωτερικό του ναού και να με κοιτάζει χαμογελαστό. Επειδή δεν γνώριζα ποιός ναός ήταν απαντώ στην ανωτέρω ερώτηση. «Εγώ ευχαρίστως να φέρω να βαφτίσω το παιδί μου εδώ, αλλά ποιός ναός είναι» και λαμβάνω άμεσα την απάντηση. «Είναι ο ναός των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης». Έπειτα ξύπνησα χαρούμενος και ανέφερα το όνειρο στη σύζυγό μου. Με τη σύζυγό μου είμαστε παντρεμένοι από τον Ιούλιο του 2010, έχουμε δύο υπέροχα παιδιά εν ζωή και δύο στον ουρανό. Κυήσεις οι οποίες υπήρξαν ενδιάμεσα των ζώντων τέκνων μας και δεν προχώρησαν.

Η πρώτη εξελίχθηκε παλίνδρομος κύηση και διεκόπη την ένατη εβδομάδα. Η στεναχώρια απερίγραπτη. Με τον ερχομό όμως του επόμενου ζώντος τέκνου μας, απάλυνε ο πόνος μας τον οποίο διαδέχθηκε χαρά και ευτυχία για το παιδί που αποκτήσαμε. Η δεύτερη μετά από αιφνίδιο θάνατο του κυοφορούμενου άρρενος εμβρύου, διεκόπη τον Απρίλιο του 2016, στην 18η εβδομάδα κύησης. Παρά τις αλλεπάλληλες εξετάσεις που ακολούθησαν τόσο στο νεκρό έμβρυο όσο και σε εμάς (τους γονείς) σε τρία μεγάλα Νοσοκομεία της Αθήνας (Πανεπιστήμιον Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν, Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας “Άγιος Παντελεήμων”, Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία”, Χωρέμειο Ερευνητικό Εργαστήριο), τα αίτια του αιφνιδίου θανάτου παρέμειναν άγνωστα «Αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα».

Η ψυχολογία τόσο της συζύγου μου όσο και η δική μου είχε καταρρακωθεί . Επιθυμούσαμε διακαώς να αποκτήσουμε ένα ακόμη παιδάκι, επειδή, αφενός επειδή θεωρούμε μεγάλη ευλογία τα παιδιά, τα οποία λατρεύουμε και αφετέρου για να φύγει η θλίψη της προηγηθείσας απώλειας, από την οικογένειά μας. Αντιλαμβάνεστε πως μετά το ανωτέρω όνειρο οι ελπίδες μας αναπτερώθηκαν, δεδομένου ότι η σύζυγος μου ήταν έγκυος. Άρχισα αμέσως να ψάχνω την εκκλησία των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης που είδα στον ύπνο μου. Αρχικά κοίταζα (μέσω διαδικτύου) στη Λέσβο, εάν πρόκειται για το μοναστήρι των Αγίων, όμως δεν μου θύμιζε την εκκλησία εκείνη που είχα ονειρευτεί. Κατά τη διάρκεια της έρευνάς μου, κοιτάζοντας στο διαδίκτυο για ναούς, βλέπω και το Μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ στο Άνω Σούλι Μαραθώνος.

Η μία εκκλησία (ο κεντρικός ναός της μονής) εξωτερικά έμοιαζε πάρα πολύ με αυτήν που είδα στον ύπνο μου και έτσι επισκέφτηκα το μοναστήρι με τη σύζυγό μου. Όταν μπήκαμε στην εκκλησία των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης ζωντάνεψε το όνειρό μου, ήταν ίδια με εκείνη που ονειρεύθηκα. Σαστισμένος ανέφερα το όνειρό μου στον πατέρα που παρευρίσκετο στην εκκλησία και με παρέπεμψε στον αρμόδιο ιερέα για τις βαπτίσεις, αναφέροντάς μου ότι είθισται στην συγκεκριμένη εκκλησία να γίνονται οι βαπτίσεις. Ο πάτερ μας καλοδέχθηκε στην Φιάλη-Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής και του ανέφερα όλα τα ανωτέρω. Επίσης τον ενημέρωσα πως εάν το παιδάκι μας γεννηθεί με το καλό το έχω ταμένο παιδιόθεν στον Άγιο Παντελεήμονα που έχω προστάτη και πολύ ευλαβούμαι, να βγάλω το όνομά του. Μου απάντησε με ακλόνητη πίστη. «Έχω ήση σημειώσει την ημερομηνία που επιθυμείτε για την Βάπτιση, αλλά πώς είναι δυνατόν ακόμη να αμφιβάλεις πως όλα θα πάνε καλά αφού ο Άγιος Ραφαήλ σε κάλεσε να το Βαπτίσεις στο σπίτι τους»; και μας έδωσε βαμβάκι με λαδάκι από την ακοίμητη κανδήλα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, προκειμένου να σταυρώνεται η σύζυγός μου. Πόσο δίκιο είχε…

Στις 28 Σεπτεμβρίου 2017 ο Θεός μας χάρισε ένα υγιέστατο αγοράκι. Το «παιδί των προσευχών», όπου μαζί με πολλούς άλλους εν Χριστώ αδελφούς συμπροσευχόταν μαζί μας, για την καλή έκβαση της κυήσεως της συζύγου μου. Σήμερα στις 11 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 12.00 το μεσημέρι δια πρεσβειών των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, Βαπτίσαμε τον Παντελεήμονα και καταθέτω ενυπόγραφη την παρούσα επιστολή μου (την οποία συνέταξα στις 16 Νοεμβρίου 2017) προς δόξα Θεού και ως ελάχιστη τιμή προς τον Άγιο Ραφαήλ.

Με ευγνωμοσύνη Ζ.Α.

πηγή: agiosrafael

ΓΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΡΑΦΑΗΛ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ & ΕΙΡΗΝΗΣ ΔΕΙΤΕ: >> ΕΔΩ


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα