1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Άγιος Μελέτης ο εν Υψενή: Γιατί άφησες τις κολώνες ατελείωτες εκεί που στηρίζεται όλος ο Ναός;

Άγιος Μελέτης ο εν Υψενή: Γιατί άφησες τις κολώνες ατελείωτες εκεί που στηρίζεται όλος ο Ναός;

Άγιος Μελέτης ο εν Υψενή Ρόδου.

(Επιμέλεια Στέλιος Κούκος)

Κατά την περίοδο των εργασιών στον ιερό ναό του Αγίου Μελετίου [στην Ιερά Μονή Παναγίας Υψενής στην Ρόδο] και συγκεκριμένα κατά την τοποθέτηση των σιδερένιων ράβδων (σιδερώματος) των κεντρικών κολώνων ο πετράς του ιερού ναού κος Τ. λέει στον υπεύθυνο σιδερά κο Μ:
– Να είσαι προσεκτικός στη δουλειά σου γιατί ο Άγιος εδώ όλα τα παρακολουθεί.

Τότε εκείνος του απαντάει:
– Εγώ δεν πιστεύω σε αυτά.

Μόλις ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθώς επίσης και το καλούπιασμα των κεντρικών κολώνων οι μηχανικοί του Ιερού Ναού στις 4 Αυγούστου του 2017, παρέλαβαν το έργο από τον σιδερά κο Μ. και εκτίμησαν ότι είναι κατάλληλο για να πέσουν τα μπετά (σκυρόδεμα) πριν τις 15 Αυγούστου.

Στη συνέχεια της επικοινωνίας με την Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής, αποφάσισαν να αλλάξουν την ημερομηνία λόγω των υψηλών θερμοκρασιών της εποχής και να πέσουν τα μπετά κατά τον μήνα Σεπτέμβριο.

Ο σιδεράς την ίδια μέρα που επέστρεψε από το μοναστήρι βλέπει το βράδυ στον ύπνο του έναν καλόγερο να του λέει:
– Μέχρι στιγμής όλα πήγαν καλά, εσύ γιατί άφησες τις κολώνες ατελείωτες εκεί που στηρίζεται όλος ο Ναός; Να πας να τις φτιάξεις.

Αφού ξύπνησε έντρομος, άρχισε να διηγείται στη γυναίκα του το όνειρο.

Την επόμενη μέρα, αγνοώντας την αλλαγή ημερομηνίας του σκυροδέματος, επικοινωνεί με τον κο Τ. και του αναφέρει φοβισμένος να ενημερώσει τη Γερόντισσα να μην ρίξει τα μπετά πριν τις 15 Αυγούστου και αρχίζει να του εξιστορεί το όνειρο με τον καλόγερο, που δεν ήταν κανείς άλλος από τον ίδιο τον Άγιο Μελέτιο.

Τέλος ο κος Μ. παραδέχτηκε στην Ηγουμένη της Μονής το λάθος του, πως δεν είχε τοποθετήσει τα τσέρκια (συνδετήρες) τριγύρω από τις κατακόρυφες σιδερένιες ράβδους (αναμονές) λόγω των δυσκολιών της λιθοδομής, γεγονός που θα ήταν άκρως επικίνδυνο σε περίπτωση σεισμού.

Φωτογραφία μετά το ξεκαλούπωμα που δείχνει τις κατακόρυφες σιδερένιες ράβδους χωρίς τα τσέρκια (συνδετήρες).

Παράλληλα αναλαμβάνει τα έξοδα για την ολοκλήρωση των υπόλοιπων εργασιών.

Στις 16 Αυγούστου ξεκαλουπώνουν τις κολώνες με αποτέλεσμα να επιβεβαιωθούν (πιστοποιηθούν) τα λόγια του Αγίου.

Το ανθρώπινο λάθος θα μπορούσε να γνωστοποιηθεί μόνο δια της θείας επεμβάσεως του Αγίου μας.

Μέσα από αυτό το θαυμαστό γεγονός, ο Άγιος για άλλη μια φορά μας απέδειξε τη ζωντανή παρουσία του ως «επιβλέπων μηχανικός» του έργου και δεν παύουμε να τον ευχαριστούμε για την άμεση και ταχεία του βοήθεια.

Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε ότι με την παρουσία του Οσίου ενισχύθηκε η πίστη του κυρίου Μ. καθώς και ήρθε πιο κοντά στον Κύριο.

 

Το κείμενο και οι φωτογραφίες προέρχονται από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μονής Παναγίας Υψενής Ρόδου https://ipsenimonastery.gr/

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα