1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του μακαριστού πρώην Ηλείας Γερμανού (video) – Thestival


Το μεσημέρι της Τετάρτης έφθασε στην στον Πύργο η σορός του Μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Ηλείας κυρού Γερμανού του Β’, ο οποίος εκοιμήθη στο Άσυλο Ανιάτων «Παναγία η Καθολική» της Γαστούνης το βράδυ της Τρίτης 22 Φεβρουαρίου σε ηλικία 91 ετών, κλείνοντας ένα από τα μεγαλύτερα πνευματικά και Εκκλησιαστικά κεφάλαια της σύγχρονης ιστορίας της Ηλείας.

Όπως αναφέρει το ekklisiaonline.gr, ήταν από τους μακροβιότερους Ιεράρχες στην Εκκλησία της Ελλάδος και από τους σοφότερους «Ιεράρχες», που ενέπνεε την ακλόνητη πίστη και έδινε με το παράδειγμα της ζωής του τον ευσεβή και πειθαρχημένο Χριστιανικά βίο του, ο οποίος επικεντρωνόταν στην αληθινή αγάπη και την μεγάλη ανιδιοτελή κοινωνική προσφορά.

Το δε κύρος και η προσωπική του διαδρομή στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας, τον κατατάσσουν ως έναν από τους κορυφαίους Ιεράρχες, που γνώρισε ο τόπος μας.

Το Ιερό του σκήνωμα υποδέχθηκε με συγκίνηση στα προπύλαια του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πύργου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Αθανάσιος ο Β’ μετά του Ιερού Κλήρου και των τοπικών αρχών.

Εν συνεχεία τελέσθηκε το πρώτο Αρχιερατικό Τρισάγιο υπό του ιδίου και ομίλησε για τις τελευταίες οσιακές στιγμές της κοίμησης του Μακαριστού Γέροντός Του. Το Ιερό σκήνωμα από σήμερα Τετάρτη 22-2-2023 θα ευρίσκεται εις τον Μητροπολιτικόν Ναόν του Αγίου Νικολάου Πύργου από ώρα 2 μ.μ. έως της εξοδίου ακολουθίας, αύριο Πέμπτη 23-2-2023 και ώρα 1 μ.μ. προς λαϊκόν προσκύνημα όπου το Χριστεπώνυμο πλήρωμα καλείται να κλείνει ευλαβικά το γόνυ, ως σεβασμό και αναγνώριση προς το πρόσωπό Του.

Ο Μητροπολιτικός Ναός θα παραμείνη ανοικτός καθ’ όλην την διάρκεια της ημέρας και της νυκτός και θα τελούνται ακολουθίες και αναγνώσματα. Σήμερα το απόγευμα και ώρα 5 μ.μ. θα τελεσθή Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ηλείας κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ. Ώρα 11 μ.μ. θα τελεσθή ο Όρθρος και νυκτερινή Θεία Λειτουργία. Αύριο Πέμπτη και ώρα 7 έως 10.30 π.μ. θα τελεσθή ο Όρθρος και Αρχιερατική θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.

Στη 1 θα τελεστεί η Εξόδιος ακολουθία υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου με τη συμμετοχή Αρχιερέων. Μετά το πέρας της Εξοδίου ακολουθίας θα γίνει ο ενταφιασμός της σορού εις Α’ Κοιμητήριο του Πύργου, παραπλεύρως του Μακαριστού προκατόχου του αλλά και πνευματικού του Πατρός Γερμανού (Γκούμα).

Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας

“Επί 60 και πλέον έτη διηκόνησε με πίστη, αφοσίωση και ειλικρίνεια την Ιεράν Μητρόπολιν. Έφυγε για το Επουράνιο Θυσιαστήριον ο Πνευματικός μας Πατέρας, που κατέστη ο Διδάσκαλος και Πνευματικός καθοδηγητής με την βιοτήν του και τον σοφόν λόγον του.

Ήτο ο παρηγορητής και ο συμπαραστάτης κάθε πονεμένου και κατατρεγμένου ανθρώπου.

Ήτο ο νομικός συμπαραστάτης κάθε αδικουμένου που προσέφερε τις υπηρεσίες του για να τον απαλλάξη από την άδικη κατακραυγή.

Ήτο ο Πατέρας και Προστάτης κάθε ορφανού, που εύρισκε θαλπωρή και πατρική αγάπη και στοργή στα οικοτροφεία της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ήτο ο Θείος Διδάσκαλος, που κατηχούσε Ορθόδοξα και αποτελεσματικά το ποίμνιό του και το οδηγούσε στον Θεάνθρωπον Κύριον, που είναι η οδός, η αλήθεια και η ζωή, για να εύρουν πλησίον Του το πλήρωμα της ψυχής τους”.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα