1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Διασκεδαση

H Jill Tiefenthaler και 5 εξερευνητές του National Geographic για πρώτη φορά στην Ελλάδα συνομιλούν με την Κατερίνα Βρανά!


Μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του φετινού επετειακού Athens Science Festival! H Jill Tiefenthaler, CEO του National Geographic Society και 5 διακεκριμένοι εξερευνητές του National Geographic στην πρώτη… αποστολή επί ελληνικού εδάφους.

h-jill-tiefenthaler-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-5-%ce%b5%ce%be%ce%b5%cf%81%ce%b5%cf%85%ce%bd%ce%b7%cf%84%ce%ad%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-national-geographic-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%80%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%b70

Έρχονται την Κυριακή 21/4 στις 18:00 στο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων για να μας διηγηθούν Ιστορίες Εξερεύνησης και Αλλαγής, με επίκεντρο το Σπίτι μας-τη Γη! Μέσα από τις ομιλίες τους, θα ταξιδέψουμε από τα βάθη των ωκεανών, μέχρι τις ψηλότερες κορυφές του πλανήτη.

Μην περιμένετε μια ακόμη βαρετή ομιλία. Όλοι οι εξερευνητές του National Geographic, εκτός από λαμπροί επιστήμονες είναι και δεινοί storytellers. Οι διηγήσεις τους θα σας συγκινήσουν, θα σας εμπνεύσουν, θα σας προβληματίσουν. Ίσως και να σας κάνουν να ελπίσετε και να δράσετε με όραμα έναν κόσμο καλύτερο, πιο φιλικό και ασφαλή για τις επόμενες γενιές.

Ένα τόσο απροσδόκητο πάνελ, δεν θα μπορούσε να έχει έναν συμβατικό παρουσιαστή. Έτσι, λοιπόν, σε ρόλο συντονίστριας θα είναι η Κατερίνα Βρανά. Η κορυφαία stand up κωμικός, η Πιο Αστεία Γυναίκα Στον Κόσμο, σύμφωνα με τον διεθνή διαγωνισμό του Laugh Factory θα κάνει τις πιο ανατρεπτικές ερωτήσεις στους εξερευνητές του National Geographic!

Συμμετέχοντες

Jill Tiefenthaler: Η πρώτη γυναίκα CEO του National Geographic Society, ενός οργανισμού που μετράει ήδη 136 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας. Επικεφαλής μιας κοινότητας πρωτοπόρων πολιτών του κόσμου που χρησιμοποιούν τη δύναμη της επιστήμης, της εξερεύνησης και της αφήγησης για να προστατεύσουν και να «φωτίσουν» τη συναρπαστική ιστορία του πλανήτη μας.

Lucy Hawkes: Οικοφυσιολόγος που χρησιμοποιεί σύγχρονες ηλεκτρονικές ετικέτες καταγραφής (tracking tags), προκειμένου να μελετήσει την κίνηση και τη μετανάστευση διαφόρων ζώων της θάλασσας και της στεριάς. Το θέμα της μετανάστευσης ζώων την ενθουσιάζει και πλέον το κύριο αντικείμενο μελέτης της είναι τα «ζώα αθλητές», όπως τα αποκαλεί. Η έρευνά της επικεντρώνεται σε εκπληκτικές μεταναστεύσεις κάποιων εκ των μεγαλύτερων ζώων αθλητών του πλανήτη, όπως οι καρχαρίες-προσκυνητές.

Nick ST Oegger: Φωτογράφος ντοκιμαντέρ. Η φωτογραφία του εξερευνά τη στενή σχέση μεταξύ των ανθρώπων και του περιβάλλοντος. Ενδιαφέρεται για την προστασία των ποταμών της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων, την υδροηλεκτρική ανάπτυξη, τεκμηριώνοντας μερικά από τα τελευταία ανέγγιχτα οικοσυστήματα γλυκού νερού στην Ευρώπη. Θα μοιραστεί, εκτός από τις φωτογραφίες του, εκείνες τις ιστορίες που «φωτίζουν» τη μοναδική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά μιας περιοχής που εξακολουθεί κυρίως να ορίζεται από τη σύγκρουση.

Piero Amodio: Eπιστήμονας Συμπεριφορικής Οικολογίας και Εξέλιξης. Έχει μελετήσει τη συμπεριφορά πολλών ζώων, μεταξύ των οποίων και τη γνωστική εξέλιξη χταποδιών. Συνεργάζεται με Μεξικανούς ψαράδες προκειμένου να μελετήσει τον Αρλεκίνο, το μεγαλύτερο ριγέ χταπόδι του Ειρηνικού Ωκεανού, ένα «άπιαστο» είδος που παρουσιάζει μοναδικά κοινωνικά χαρακτηριστικά. Επιπλέον, ο ομιλητής μας ηγείται μιας διεπιστημονικής ομάδας στην Αυστραλία και την Ιταλία που μελετά το πώς τα χταπόδια και τα ψάρια συνεργάζονται όταν κυνηγούν!

Tom Matthews: Επιστήμονας που ασχολείται με τις κοινωνικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Εστιάζει στα ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ ως Εξερευνητής του National Geographic, έχει ηγηθεί σειράς αποστολών σε αλπικά περιβάλλοντα, συμπεριλαμβανομένου του όρους Έβερεστ. Θα επιχειρήσει να μας «βάλει στο κλίμα» για το τι συμβαίνει σήμερα στον πλανήτη Γη και το τι μας επιφυλάσσει κάθε επόμενη ημέρα.

Θοδωρής Αναγνωστόπουλος: Γενετιστής, Γενικός Διευθυντής της SciCo (Science Communication), Συν-Ιδρυτής του Athens Science Festival, Science Engager, μεταξύ πολλών άλλων ιδιοτήτων. Ο Θοδωρής συμμετείχε στο πρόγραμμα «Από την Ακτή στα Άβυσσα: Εξερεύνηση των Κοινοτήτων των Καρχαριών και της Ρύπανσης από Μικροπλαστικά στα Κυρίως Νησιά της Χαβάης», σε συνεργασία με το Ocean Exploration Trust (OET) και την National Geographic Society. Κατά τις αποστολές του “Nautilus”, επιστήμονες, εκπαιδευτικοί και το κοινό παγκοσμίως, όπως και χιλιάδες μαθητές είχαν τη δυνατότητα να ζήσουν την εξερεύνηση μέσω ζωντανών μεταδόσεων από το πλοίο.

Μια μέρα νωρίτερα, το Σάββατο 20/4 στις 19:30 στο Αμφιθέατρο, η Dr. Jill Tiefenthaler, Διευθύνουσα Σύμβουλος του National Geographic Society, θα μοιραστεί πώς η παγκόσμια μη κερδοσκοπική οργάνωση χτίζει πάνω στην κληρονομιά της απρόσμενης εξερεύνησης, χρησιμοποιώντας την επιστήμη, την αφήγηση και την εκπαίδευση – από ιστορικές εκστρατείες έως βραβευμένες κινηματογραφικές παραγωγές, με στόχο να φωτίσει και να προστατεύσει τον κόσμο μας.

Θέλετε περισσότερες «Tales of Change»; Σας περιμένουμε έως τις 21 Απριλίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με ομιλίες, εκθέματα και workshops που συνθέτουν καθηλωτικές «Ιστορίες Αλλαγής»!

Η προπώληση συνεχίζεται!

Το Athens Science Festival 2024 διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo», το British Council και την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με πλήθος ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών καθώς και με την υποστήριξη της COSMOTE ως μεγάλου χορηγού.

*Για να μαθαίνετε πρώτοι/ες όλα τα science news, ακολουθήστε τις σελίδες του ASF σε Facebook & Instagram και κάντε subscribe στο κανάλι του φεστιβάλ στο YouTube.

ASF #ASF2024 #AthensScienceFestival #TalesofChange #ASF10years

Δείτε το promo video του Athens Science Festival 2024

Δείτε το ολόκληρο πρόγραμμα του φεστιβαλ

Προπώληση εισιτηρίων στο more.com και το δίκτυο των μεταπωλητών του.

Πληροφορίες

Τρίτη 16 έως Κυριακή 21 Απριλίου 2024

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 8€ στην προπώληση και 10€ στο ταμείο

ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 8€ στο ταμείο

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 30€ στην προπώληση και 32€ στο ταμείο

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΑΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟΥ (ΟΜΙΛΙΕΣ) – ΣΑΒΒΑΤΟ 20/4 (19:00 – 23:30) & ΚΥΡΙΑΚΗ 21/4 (17:00 – 23:30): 18€ στην προπώληση και 20€ στο ταμείο

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ LATE NIGHT SCIENCE (ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ) 20/4 – 21:30 – 23:00: 10€

Περισσότερα: www.athens-science-festival.gr

Διαβάστε επίσης

Κερδίστε μία αρωματική unisex λαμπάδα από τη Maria Psouchlou

Έρχεται το «Ροζ Φεγγάρι» του Απριλίου – Ποια ζώδια ευνοούνται


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα