1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Αυτοβελτιωση

Elio D’ Anna: Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να θριαμβεύσεις σε όλες τις μάχες


Ο Elio D’ Anna, γνωστός για τη συγγραφή του βιβλίου του “Η Σχολή των Θεών” και λιγότερο γνωστός για το γεγονός ότι είναι ιδρυτής του European School of Economics και πολλών άλλων επιχειρήσεων είχε επισκεφθεί τη χώρα μας τον Ιούνιο του 2023. Εκτός από την ομιλία του, είχε την ευκαιρία να απαντήσει σε δεκάδες ερωτήσεις. Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες απαντήσεις ήταν η εξής:

Ερώτηση:

Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω όλες αυτές τις δυσκολίες που συναντώ εκεί έξω;

Advertisment

Απάντηση:

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να στραφείς στον εαυτό σου. Μην ζητάς από κανέναν βοήθεια. Κανείς δεν μπορεί να σε βοηθήσει. Και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γι αυτό.

Κανείς δεν μπορεί να σου επιτεθεί από εκεί έξω. Κάθε καταστροφή, κάθε δυσκολία είναι μια αντανάκλαση της καταστροφής που υπάρχει μέσα σου. Εσύ δεν είσαι θύμα του Κόσμου. Ο Κόσμος είναι θύμα σου. Αν το καταλάβεις αυτό, αν πάρεις την ευθύνη της δημιουργίας σου, τότε θα καταλάβεις ότι δεν υπάρχει καμία δυσκολία, καμία καταστροφή εκεί έξω. Ο κόσμος λυγίζει και διαμορφώνεται για να σου δείξει ποιος είσαι.

Όταν γεννιέται μια λαμπρή ιδέα, τότε, γεννιέται και ένας ανταγωνιστής. Ο ανταγωνιστής μπορεί να είναι πρόσωπο, ένα πράγμα ή μια κατάσταση, δεν έχει σημασία. Ο Ανταγωνιστής φαίνεται σα να θέλει να εμποδίσει να υλοποιήσεις την ιδέα σου. Όμως, στην πραγματικότητα, ο Ανταγωνιστής σε αγαπάει.

Advertisment

Σε αγαπάει πολύ περισσότερο από ότι αγαπάς εσύ τον εαυτό σου. Γιατί ο Ανταγωνιστής ξέρει τον σύντομο δρόμο για να υλοποιήσεις την ιδέα σου. Αν δεν υπήρχε ο Ανταγωνιστής σε κάθε μεγάλη ιδέα, τότε καμία μεγάλη ιδέα δεν θα γινόταν πράξη. Μόνο όταν τον υπερβείς θα μπορέσεις να δημιουργήσεις αυτό που θέλεις.

Ωστόσο, πρέπει να καταλάβεις το ρόλο του. Ακόμα και ο Ανταγωνιστής είναι θύμα σου. Είναι εκεί διότι εσύ έχεις μια λαμπρή ιδέα και τον χρειάζεσαι για να την υλοποιήσεις.

Μόνο εάν έχεις αυτή την επίγνωση, τότε, μπορείς να πάρεις όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εξάλειψή του. Και ό,τι και να κάνεις εξωτερικά, ένα μόνο να θυμάσαι: Κάθε μικρή απειροελάχιστη αλλαγή στο Είναι σου μπορεί να μετακινήσει βουνά στον εξωτερικό κόσμο των φαινομένων.


Γνωρίστε τον Elio D’ Anna στις 16 Δεκεμβρίου σε ένα μοναδικό Masterclass για την Εσωτερική Οικονομία. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα