1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

3 πολύ περίεργα πράγματα που συμβαίνουν στον εγκέφαλό σου όταν…φλερτάρεις


Τι συμβαίνει αλήθεια στον εγκέφαλό μας όταν φλερτάρουμε; Ένας γνωστός και καταξιωμένος ανθρωπολόγος, ο David Givens, αναφέρει πως το φλερτ έχει τις ρίζες του 500 εκατομμύρια χρόνια πριν. Αυτό σημαίνει πως οι άνθρωποι φλερτάρουν εδώ και εκατομμύρια χρόνια και μάλιστα ο γνωστός ανθρωπολόγος προσπαθεί να μας εξηγήσει τι συνέβαινε και τι συμβαίνει στο μυαλό μας όταν φλερτάρουμε.

#1. Όταν συναναστρεφόμαστε με άλλλους ανθρώπους στο μυαλό μας αναπτύσσεται ένα ένστικτο που μας ωθεί να παλέψουμε να κερδίσουμε το άτομο που έχουμε απέναντί μας ή να εγκαταλείψουμε τη μάχη επειδή δεν μας ενδιαφέρει. Αυτό είναι ένα ένστικτο που έχουν όλοι οι άνθρωποι αλλά και τα ζώα μοιάζει με το συναίσθημα του φόβου και πυροδοτείται από αυτό.

#2. Αφού κυριαρχήσει αρχικά το συναίσθημα του φόβου, στη συνέχεια αυτό περνάει και ο εγκέφαλος προσπαθεί να καταλάβει ποιο πάθος έπεται. Θέλουμε να φάμε, να ερωτευτούμε ή να κάνουμε σεξ. Η ντοπαμίνη αρχίζει να παράγεται και σήματα στέλνονται στον άνθρωπο που έχουμε απέναντί μας και αφορούν τη σχέση που πρόκειται να αναπτυχθεί μεταξύ σας.

#3. Αφού η έλξη καταλάβει όλα τα επίπεδα πάνω μας που αρχικά είχαν καταληφθεί από το συναίσθημα του φόβου, σειρά τώρα έχει το σώμα που παίρνει τα ηνία για να δείξει στο άτομο που έχουμε απεναντί μας αν ενδιαφερόμαστε. Αυτή είναι η γνωστή σε όλους μας γλώσσα του σώματος που έρχεται για να αποκαλύψει αν έχουμε φιλικές, ερωτικές ή εχθρικές διαθέσεις  για κάποιον άνθρωπο που είναι στο περιβάλλον μας αυτή τη στιγμή.

Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν στον εγκέφαλό μας χωρίς να τα ωθούμε εμείς να συμβούν. Μόλις περάσουν τα πρώτα λεπτά και καταλάβουμε αν μας ενδιαφέρει ο άνθρωπος που έχουμε απεναντί μας και θέλουμε να τον φλερτάρουμε πιο έντονα, τότε το συνειδητό παίρνει τα ηνία και δρα!

Διαβάστε ακόμα: Δημιούργησε εμπιστοσύνη στη σχέση σου με ΑΥΤΑ τα 6 tips!

Τα 20 σημάδια που θα σε κάνουν να καταλάβεις πως η σχέση σου έχει τελειώσει!

Τελικά πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε έρωτα; Νέα έρευνα αποκαλύπτει!




Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα