1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

3 πράγματα που δε θέλουν να ακούσουν οι singles του Αγίου Βαλεντίνου

(*) Επειδή τα τον/την και του/της από ένα σημείο και μετά ακούγονται σαν καμπανάκια, και τα @ μας φαίνονται οπτική φασαρία, όλες οι αντωνυμίες παρακάτω είναι σε τυχαία γένη. Ισχύουν, όμως, για όλα τα φύλα. Προσάρμοσε ανάλογα με την περίπτωσή σου.

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει και η ατμόσφαιρα έχει αρχίσει να γίνεται έξτρα αγαπησιάρικη. Αρκουδάκια με καρδούλες, σοκολατάκια με καρδούλες, εσώρουχα με καρδούλες, καρδούλες με καρδούλες είναι αυτά που συνθέτουν το σκηνικό της πιο ερωτικά μαρκετίστικης εποχής του χρόνου. Στη χειρότερη θέση, όπως κάθε χρόνο, βρίσκονται οι singles. Και γι’ αυτό φταις εσύ, που έχεις σχέση και δείχνεις οίκτο στους μη έχοντες.

Επειδή όμως ίσως και να το κάνεις άθελά σου, μαζέψαμε τις τρεις χειρότερες εμψυχωτικές ανοησίες που μπορείς να πεις στον φίλο σου.

1. “Τι να την κάνεις τη σχέση; Δε με βλέπεις εμένα;”

Κοίταξε πώς έχουν τα πράγματα: ακόμα και αν εσύ νιώθεις ότι αυτό που λες είναι εμψυχωτικό, κάθε άλλο παρά εμψυχωτικό είναι. Αυτήν την περίοδο του χρόνου, από τα ζαχαροπλαστεία μέχρι τα φαρμακεία πνέει βαλεντινιακό αγέρι· τα μηνύματα που λαμβάνει ο φίλος σου είναι εντελώς διαφορετικά από αυτά που προσπαθείς να του περάσεις αυτή τη στιγμή. Δεν έχει νόημα να προσπαθείς να του φτιάξεις τη διάθεση με αυτόν τον τρόπο.

Απόφυγε το θέμα «σχέσεις» και εστίασε σε άλλα πράγματα. Θύμισε στον φίλο σου τα θετικά στοιχεία της προσωπικότητάς του. Θύμισέ του ότι τα πάει καλά στη δουλειά του –χωρίς όμως να πεις ότι πχ. το γεγονός ότι δεν έχει σχέση τον έχει βοηθήσει να αφοσιωθεί εκεί.

2. Δοκίμασες το Tinder/Badoo/Ok Cupid; 

Αν κάποιος δε ζητάει τη συμβουλή σου σχετικά με τις σχέσεις –ίσως και με οτιδήποτε- δε χρειάζεται να τη δώσεις.

Αν δεν έχει δοκιμάσει να βρει σχέση μέσω μία τέτοιας εφαρμογής, σημαίνει ότι δε θέλει να βρει σχέση μέσω μίας τέτοιας εφαρμογής. Επιπλέον, ακόμη κι αν έχει δοκιμάσει, ξέρεις πολύ καλά τι χάος επικρατεί σε αυτές τις πλατφόρμες και πως οι πιθανότητες να βρεις εκεί μέσα το ταίρι σου δεν είναι και πολλές. Εκείνος ξέρει καλύτερα αν θέλει να ψάξει βρει την αγάπη δια της τεχνολογικής οδού.

Δοκίμασε να τον βοηθήσεις χωρίς να αναφερθείς συγκεκριμένα στις σχέσεις. Για παράδειγμα, μπορείς να τον ρωτήσεις να υπάρχει κανένα αξιόλογο άτομο στη δουλειά με το οποίο επικοινωνούν ή αν του έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον κάποιος. Στο πλαίσιο μιας τέτοιας συζήτησης, δεν είναι απίθανο να σου πει ότι δεν υπάρχει τίποτα αξιόλογο και αν έχεις εσύ κάποιον να του γνωρίσεις.

3. “Θα έρθει από εκεί που δεν το περιμένεις”

Ενώ μπορεί να είναι αλήθεια ότι ο έρωτας έρχεται από εκεί που δεν το περιμένεις γιατί δεν το έχεις συνέχεια στον νου σου, οπότε δεν φαίνεσαι απελπισμένος και διψασμένος για αγάπη, αν το πεις σε κάποιον που είναι στεναχωρημένος επειδή δεν έχει σχέση του Αγίου Βαλεντίνου, ακούγεται σαν όνειρο θερινής νυκτός. Σκέψου λίγο τι ακούει ο φίλος σου: «κάποια στιγμή στο μακρινό μέλλον, όταν θα έχεις σταματήσει να το σκέφτεσαι, ο έρωτας θα σου χτυπήσει την πόρτα». Σαν να του λες ότι αν είναι τυχερός, κάποια στιγμή θεού θέλοντος όλα θα πάνε καλά.

Το πιο πιθανό είναι ότι κάποια στιγμή θα βρει τον εκλεκτό, αλλά αν ο φίλος σου ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που θέλουν οικογένεια, με τη φράση αυτή τον θλίβεις. Γιατί πίστεψέ μας, το έχει σκεφτεί –και πιθανότατα το σκέφτεται εδώ και καιρό.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα