1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

5 ρεαλιστικοί κανόνες για ραντεβού

Βαρέθηκες να διαβάζεις τα κλισέ περί ραντεβού και σχέσεων; Αν δε σε βοηθούν, είναι απολύτως λογικό. Οι ίδιες συμβουλές δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε όλους. Κάποιοι άνθρωποι είναι πιο ορθολογιστές και δε θέλουν να παρασύρονται από το συναίσθημα.

Αν πιστεύεις ότι είσαι ένας από αυτούς, ίσως και να μπορούμε να σε βοηθήσουμε.

Σταμάτα να ψάχνεις για τον εκλεκτό

Απόβαλε την νοοτροπία που σου έχουν εμφυσήσει ταινίες και παραμύθια. Είναι προϊόντα φαντασίας, τίποτε παραπάνω. Στην πραγματική ζωή δεν μπαίνεις στο τρένο και συναντάς τον έρωτα της ζωής σου, ο οποίος κατεβαίνει στην ίδια στάση με εσένα και σε κυνηγάει μέχρι το κεφαλόσκαλο των κυλιόμενων με τον ήλιο να λούζει τα μαλλιά σου. Στην πραγματική ζωή, ας μην κοροϊδευόμαστε, αν το έκανε κάποιος αυτό θα ήταν ανώμαλος.

Για να βρεις τον άνθρωπο με τον οποίο θα τα λες ωραία, θα έχετε επικοινωνία και θα είστε ερωτευμένοι, πρέπει να τον περάσεις από σαράντα κύματα –το ίδιο φυσικά ισχύει και για εσένα. Το σοφό είναι να γνωρίσεις καλά κάποιον πριν αποφασίσεις ότι είναι ο ένας και μοναδικός.

Εάν σου φαίνεται εξωπραγματικό το να μην υπάρχει εκεί έξω το άλλο σου μισό, αναδιαμόρφωσε λιγάκι τη θεωρία σου: υπάρχουν τουλάχιστον δύο άνθρωποι οι οποίοι μπορούν να θεωρηθούν το άλλο σου μισό. Άλλωστε, ίσως και να έχεις μέχρι τώρα ερωτευτεί περισσότερες από μία φορές.

Ακολούθησε διαφορετική προσέγγιση

Έχεις αποκαρδιωθεί από αυτά που συναντάς στα κοινωνικά δίκτυα; Είναι λογικό. Συνήθως αποφασίζεις αν θα βγεις με κάποιον από τις φωτογραφίες του, και σε δεύτερη μοίρα πάνε όλα τα υπόλοιπα. Μήπως αυτήν τη φορά να το σκεφτείς διαφορετικά; Μήπως να κοιτάξεις πρώτα τα υπόλοιπα;

Κανόνισε να βγεις ένα ραντεβού κι ας μην είναι ο άλλος αγγελικά πλασμένος ή τουλάχιστον όπως τον φαντασιωνόσουν εσύ. Γνώρισέ τον και ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να καταλήξεις σαν τη Σάρλοτ από το Sex and the City ή σαν τον Πατ από τον Οδηγό Αισιοδοξίας. Είδες; Υπάρχουν κι αυτές οι ταινίες.

Μέχρι ένα ποτό

Υπάρχει και η άποψη ότι μπορείς να πιείς τόσο όσο ώστε να μη μεθύσεις. Το να βρεις όμως το άλλο σου μισό δια της ρεαλιστικής οδού, απαιτεί νηφαλιότητα. Καλό είναι να πιείς ένα και μόνο ποτό.

Με δύο ποτά μπορεί να ρίξεις τον πήχη, να γίνεις περισσότερο ανεκτικός από όσο χρειάζεται και να παραβλέψεις καμπανάκια στα οποία νηφάλιος θα ανταποκρινόσουν διαφορετικά. Την πρώτη, τουλάχιστον, φορά που θα βρεθείς με κάποιον χρειάζεσαι τις κεραίες σου ανοιχτές.

Ξέρεις τι να κάνεις αν δεν ενδιαφέρεσαι

Έχεις παρατηρήσει ότι ορισμένες φορές, ίσως λόγω ευγένειας, ίσως λόγω άρνησης, τραβάμε από τα μαλλιά ένα ραντεβού, ενώ μέσα μας είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν μας κάνει αυτό το άτομο –και πιθανότατα, ούτε εμείς σε εκείνο;

Κάποιες φορές μπορεί να αντιληφθείς ότι κάποιος δε σου κάνει μετά από μερικές μέρες. Το πώς πρέπει να αντιδράσεις εσύ είναι γνωστό. Βγες για μία μπίρα ή έστω για ένα εσπρεσάκι –με τη μπίρα ίσως και να δώσεις την εντύπωση ότι ενδιαφέρεσαι- και πες με ειλικρίνεια ότι δεν ενδιαφέρεσαι. Είσαι ενήλικας και πρέπει να φέρεσαι σαν ενήλικας.

Σταμάτα να ασχολείσαι με τις «προοπτικές»

«Είναι τόσο ευγενικός, μακάρι να μην με διέκοπτε συνέχεια», «είναι πολύ γλυκιά, αλλά δεν της αρέσουν τα σκυλιά». Σταμάτα να σκέφτεσαι με την λογική «τι θα γινόταν αν» διότι αυτός είναι ο λόγος που ξεκινάς σχέσεις με τους λάθος ανθρώπους. Ίσως σκέφτεσαι ότι μπορείς να τους διορθώσεις ή ότι αν κάνετε ένα βήμα πίσω και οι δύο, όλα θα πάνε καλά.

Οι άνθρωποι αλλάζουν, ωστόσο η βάση παραμένει η ίδια. Δεν μπορείς να περιμένεις από έναν άνθρωπο που δεν τον ενδιαφέρει αν το σπίτι του να είναι τακτοποιημένο να γίνει σαν αυτές τις Αγγλίδες από το «Αστραφτερά σπίτια». Έχεις κάποιες ιδιοτροπίες κι αυτές ορίζουν τα στάνταρ σου; Μη συμβιβάζεσαι τότε.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα