1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

17χρονη από την Θεσσαλονίκη έγινε δεκτή στο Χάρβαρντ


Eίναι μόλις 17 ετών και έγινε δεκτή στο κορυφαίο πανεπιστήμιο Harvard των ΗΠΑ και βλέπει το όνειρό της να γίνεται πραγματικότητα.

Η Όλα Κεραμέως, των εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη, κατάφερε κάτι που ελάχιστα παιδιά έχουν καταφέρει.

«Η αλήθεια είναι ότι ακόμη δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Είναι σαν να είμαι χαρούμενη αλλά χωρίς να ξέρω το γιατί. Ξεχνιέμαι και φαντάζομαι τον εαυτό μου στο campus και με πιάνει ένας ενθουσιασμός», αναφέρει στο thestival.gr πανευτυχής. 

Όπως λέει, ήταν δύσκολο να αποφασίσει το επάγγελμα που θα ήθελε να ακολουθήσει μελλοντικά, έτσι επέλεξε την Αμερική «που δίνει μεγάλη ευκαιρία στις επιλογές». Χρειάστηκε μάλιστα να παρακολουθήσει αρκετά συνέδρια για να ανακαλύψει ότι της κεντρίζουν το ενδιαφέρον οι κοινωνικές επιστήμες, που περιλαμβάνουν κοινωνιολογία, ανθρωπολογία και οικονομικά.

Παρακολούθησε το πρόγραμμα Studies Abroad, το οποίο προετοιμάζει τους μαθητές του Λυκείου για την εισαγωγή τους σε πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης χωρίς International Baccalaureate (IB).

«Συμπλήρωσα την αίτηση που χρειαζόταν για να μπω στο πανεπιστήμιο την 1η Νοεμβρίου και μετά από λίγες ημέρες ένας απόφοιτος μου έστειλε μήνυμα για συνέντευξη. Τότε ήταν το μεγάλο σοκ και συνειδητοποίησα ότι μπορεί να τα καταφέρω. Μετά τη συνέντευξη, στις 16 του μηνός ήρθαν οι απαντήσεις. Ήρθαν στις 2 τα ξημερώματα και εγώ κοιμόμουν. Στο σχολείο μου είπαν να δω τα αποτελέσματα και έτσι έμαθα ότι είχα γίνει δεκτή στο Harvard», περιγράφει μην μπορώντας να κρύψει τη χαρά της.

«Από μικρή έκανα αιτήσεις στο εξωτερικό οπότε πάντα τους έλεγα ότι ήθελα να σπουδάσω έξω. Με υποστήριξαν σε κάθε επίπεδο. Οι γονείς μου ήταν πάντα δίπλα μου ιδιαίτερα όταν με έβλεπαν να κουράζομαι, να αγχώνομαι ή να έχω ανασφάλεια. Ακόμη και αν δεν δεχόμουν βοήθεια αυτοί την προσέφεραν πάντα», προσθέτει.

 

 

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα