1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Χοιρινό ρολό γεμιστό με λιαστή ντομάτα, μπέικον και μανιτάρια | Συνταγές


Νοστιμότατο ρολό χοιρινό γεμιστό με λιαστή ντομάτα, μπέκον και μανιτάρια έτοιμο να απογειώσει το χριστουγεννιάτικό σας γιορτινό τραπέζι. Μια συνταγή για ένα εξαιρετικό πιάτο που θα ξετρελάνει με την υπέροχη γεύση του όποιον το δοκιμάσει. 

Υλικά συνταγής

  • Για το χοιρινό
  • 2 κιλά χοιρινό λαιμό, ανοιγμένο για ρολό
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για την γέμιση
  • 200 γρ. μπέικον
  • ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 80 γρ. λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη 
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το άλειμμα
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.γ. ρίγανη
  • 2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το χοιρινό: Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω. Απλώνετε το χοιρινό σε μεγάλη επιφάνεια στρωμένη με λαδόκολλα και με ένα μαχαίρι κάνετε μικρές τρύπες σε διάφορα σημεία μέσα στις οποίες βάζετε το ψιλοκομμένο σκόρδο. Το αλατοπιπερώνετε και αλείφετε με την μουστάρδα όλη την επιφάνειά του.
  2. Για την γέμιση: Τοποθετείτε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει και σοτάρετε το μπέικον για 3-4 λ ή μέχρι να γίνει τραγανό. Το μεταφέρετε σε μπολάκι και το αφήνετε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο, σοτάρετε το κρεμμύδι για 2-3 λ και μετά προσθέτετε τα μανιτάρια, την πιπεριά, τη λιαστή ντομάτα, τη ρίγανη και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 4-5 λ ακόμη.
  3. Σβήνετε με το κρασί, αλατοπιπερώνετε ελαφρώς (με φειδώ το αλάτι), προσθέτετε το μπέικον ανακατεύετε και μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ αποσύρετε την γέμιση από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη για τουλάχιστον 5 λ να κρυώσει.
  4. Για το άλειμμα: Μόλις κρυώσει η γέμιση την απλώνετε στην επιφάνεια του ρολού αφήνοντας λίγο περιθώριο περιμετρικά. Τυλίγετε το χοιρινό ρολάροντάς το σφιχτά και το δένετε με σπάγκο. Το αλείφετε εξωτερικά με το ελαιόλαδο και τη μουστάρδα και το πασπαλίζετε με την πάπρικα και τη ρίγανη.
  5. Τοποθετείτε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μόλις κάψε καλά σοτάρετε το ρολό για 1 λ από την κάθε μεριά ή μέχρι να πάρει χρώμα. Παίρνετε ένα ταψί, το στρώνετε με λαδόκολλα, βάζετε μέσα το ρολό και σκεπάζετε καλά το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
  6. Το ψήνετε για 1½ ώρα πρώτα στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω και μετά το ξεσκεπάζετε και το ψήνετε ξεσκέπαστο για 20-30 λ στους 190 βαθμούς πάνω-κάτω. Το ξεφουρνίζετε, το αφήνετε για 10 λ να κρυώσει ελαφρώς, βγάζετε τον σπάγκο, το κόβετε σε μερίδες και το σερβίρετε με πουρέ ή με μελωμένες πατάτες φούρνου (συνταγή εδώ).

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Χοιρινό ρολό γεμιστό με λιαστή ντομάτα, μπέικον και μανιτάρια

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα