1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Χοιρινό με πατάτες κοκκινιστές (Ρόστο Νάξου) | Συνταγές


Ρόστο Νάξου… Μια απλή και εύκολη συνταγή για να γευτείτε αυτό το πεντανόστιμο κοκκινιστό χοιρινό με πατάτες. Το Ρόστο είναι μία παραδοσιακή συνταγή από τη Νάξο, που τη φτιάχνουν οι νοικοκυρές και στα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων, όταν έχουν γιορτή. Το τρυφερό και ζουμερό κρέας με τις μελωμένες του πατάτες, κάνουν το φαγητό αυτό απίθανο. Απλά δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 1½ κιλό χοιρινό μπούτι ή σπάλα (ολόκληρο κομμάτι)
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κιλό φρέσκες ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη ή 1 κιλό τριμμένη ντομάτα εμπορίου
  • 1 φλ. τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτές 
  • 6 πατάτες
  • 1 κ.γ. ζάχαρη 
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2-3 κλαράκια φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε τα σκόρδα, τα κόβετε στη μέση και αφαιρείτε το φύτρο τους. Με ένα μυτερό μαχαίρι κάνετε τρυπούλες στο χοιρινό και μπήγετε τα σκόρδα εδώ κι εκεί. Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνετε 2 κ.σ. από το ελαιόλαδο και ροδίζετε, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το κρέας από όλες τις μεριές για περίπου 10 λ ή μέχρι να κάνει κρούστα.
  2. Προσθέτετε τον πελτέ και τον τρίβετε με την σπάτουλα στον πάτο της κατσαρόλας να ελευθερώσει τα αρώματά του. Μετά σβύνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ, για να κρατήσουμε τα αρώματα.
  3. Μετά προσθέτετε τη φρέσκια ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη. Τέλος, περιχύνετε με ένα φλιτζάνι νερό και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 1 ώρα και 30 λ ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  4. Στο μεταξύ, καθαρίζετε τις πατάτες και αφού τις πλύνετε, τις κόβετε σε χοντρές φέτες. Τις ροδίζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. (Μην τις τηγανίσετε, απλά να τις σοτάρετε ίσα ίσα για 10 λ, ώσπου να αρχίσουν να αποβάλλουν το άμυλό τους και να μελώνει η επιφάνειά τους).
  5. Αφού βράσει για μιάμιση ώρα το κρέας, το βγάζετε στο ξύλο κοπής και το κόβετε με κοφτερό μαχαίρι σε φέτες. Το ξαναβάζετε στη σάλτσα και προσθέτετε τα βότανα και τις σοταρισμένες πατάτες. Συνεχίζετε το βράσιμο για 30 λ επιπλέον, μέχρι να μαγειρευτούν καλά οι πατάτες και να δέσει η σάλτσα.

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Χοιρινό με πατάτες κοκκινιστές (Ρόστο Νάξου)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα