1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Φιλικός καρχαρίας κολυμπάει στο λιμάνι της Ζακύνθου


Μπορείς να φανταστείς την έκπληξη του Γιάννη Γελαδά, επαγγελματία ψαρά, ο οποίος διοργανώνει ψαρέματα τόνου και ξιφία, όταν εντόπισε έναν καρχαρία της οικογένειας των μακρυπτέρυγων Μάκο να κολυμπά δυο μίλια έξω από το λιμάνι της Ζακύνθου, μεταξύ Κυλλήνης και Κεφαλλονιάς.

Ο ίδιος, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε πως ο καρχαρίας δεν ήταν καθόλου επιθετικός, αντιθέτως ήταν πολύ ήρεμος και κολυμπούσε σαν δελφίνι δίπλα στο σκάφος του. Το συγκεκριμένο είδος καρχαρία είναι μεταναστευτικό, συναντάται σε μεγάλα βάθη και δεν βγαίνει σε παραλίες.

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής του Ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος», Θεόδωρος Τσιμπίδης, μίλησε σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι», και τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τον άνθρωπο, από τον συγκεκριμένο καρχαρία.

«Τα στατιστικά και η εμπειρία λένε ότι δεν είναι επικίνδυνο, επικίνδυνοι είναι οι άνθρωποι, που αποδεκατίζουν αυτά τα ζώα. Να μην ξεχνάμε ότι έχουμε 88 είδη καρχαριών και συγγενικών ειδών στην περιοχή μας και σε όλη την ανατολική Μεσόγειο. Οι καρχαρίες είναι ζώα που δεν έχουν το πλεονέκτημα στην επιφάνεια, μόνο στα βαθιά νερά, εκεί όπου είναι σκοτάδι, δεδομένου ότι δεν έχουν καλή όραση παρά μόνον καλή όσφρηση. Άρα δεν έχουν καμία τύχη στην επιφάνεια και δεν μπορούν να τραφούν για αυτό και τα βλέπουμε πάρα πολύ σπάνια. Συμβαίνει καμιά φορά, πάρα πολύ νωρίς το πρωί να γίνει παρατήρησή τους, αλλά με το πρώτο φως κατεβαίνουν ξανά στα βαθιά νερά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιμπίδης.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα