1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Τροφές για υγιές και όμορφο μαύρισμα


Πέρα από την έκθεση στον ήλιο, η διατροφή μπορεί να συμβάλλει και αυτή με τον τρόπο της στο να αποκτήσουμε ένα όμορφο και υγιές μαύρισμα.

Δες παρακάτω μερικές τροφές που θα το ενισχύσουν, αλλά και κάποιες που θα συμβάλουν στο να παραμείνει η επιδερμίδα σου υγιής και προστατευμένη από τις βλαβερές ακτίνες.

Καρότα

Είναι πλούσια σε βήτα-καροτίνη, που βοηθά στην παραγωγή μελανίνης και προστατεύει το δέρμα από τις βλαβερές ακτίνες UV.

Γλυκοπατάτες

Επίσης πλούσιες σε βήτα-καροτίνη και άλλα αντιοξειδωτικά που προάγουν την υγεία του δέρματος.

Πορτοκάλια και Εσπεριδοειδή

Είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου και προστατεύει το δέρμα από τις βλάβες που προκαλούνται από τον ήλιο.

Ντομάτες

Περιέχουν λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό που μπορεί να προστατεύσει το δέρμα από την ηλιακή ακτινοβολία και να βοηθήσει στο μαύρισμα.

Καρπούζι

Επίσης πλούσιο σε λυκοπένιο, το καρπούζι λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας σε νερό ενυδατώνει το δέρμα, προάγοντας το υγιές μαύρισμα.

Σπανάκι και πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το μπρόκολο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το πράσο και το σελέρι, περιέχουν βιταμίνη Α και άλλα θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην παραγωγή μελανίνης.

Κόκκινες και πορτοκαλί πιπεριές

Πλούσιες σε βιταμίνη C και βήτα-καροτίνη, οι πιπεριές ενισχύουν την υγεία του δέρματος και την παραγωγή μελανίνης.

Αυγά

Περιέχουν βιταμίνη D και άλλα θρεπτικά συστατικά που είναι σημαντικά για την υγεία του δέρματος.

Σολομός και λιπαρά ψάρια

Είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνη D, που βοηθούν στη διατήρηση της υγείας του δέρματος και στην αποφυγή της ξηρότητας από την έκθεση στον ήλιο.

Ξηροί καρποί

Τα… ξηροκάρπια είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, η οποία προστατεύει το δέρμα από τις βλάβες από τον ήλιο και βοηθά στο μαύρισμα.

Πράσινο τσάι

Περιέχει αντιοξειδωτικά όπως οι κατεχίνες, που μπορούν να προστατεύσουν το δέρμα από τις βλάβες από τον ήλιο και να ωφελήσουν πολλαπλά την υγεία του.

Ελαιόλαδο

Πλούσιο σε υγιεινά λιπαρά και αντιοξειδωτικά, το ελαιόλαδο βοηθά στην υγεία του δέρματος και στην καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα