1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Το θαύμα της κονκάρδας! | Σημεία Καιρών


Από το βιβλίο «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΞΙΜΟΒΙΤΣ – Επίσκοπος Σαγγάης και Σαν Φρανσίσκο ο Θαυματουργός»

~ Συγχωρέστε με για τη μακρά σιωπή μου, αλλά ήμουν βαριά άρρωστη. Η καρδιά μου για τρία χρόνια περίπου ήταν σε αξιοθρήνητη κατάσταση. Πολλές φορές έχανα τις αισθήσεις μου, ώσπου τελικά αναγκάστηκα να καλέσω ένα ασθενοφόρο και γρήγορα να μπω σ ένα νοσοκομείο για να εγχειριστώ. Η καρδιά μου βρισκόταν σε μια τόσο άσχημη κατάσταση, που θα μπορούσα να πεθάνω ανά πάσα στιγμή.

Μια ημέρα συνέβη το εξής γεγονός: Την ημέρα της Αναλήψεως, που πανηγύριζε η ενορία μας, πήγα για να εκκλησιαστώ. Καθώς έφτασα εκεί, βιάστηκα ν’ ανέβω στον χώρο όπου βρισκόταν η χορωδία για να μην πέσω στις σκάλες. Με το που κάθισα στον πάγκο λιποθύμησα και σωριάστηκα στο πάτωμα. Προσπάθησαν να με συνεφέρουν, αλλά μάταια. Ένας κύριος από το Σαν Φρανσίσκο βρισκόταν στο δεξί ψαλτήρι και προσπαθούσε κι αυτός να επαναφέρει τις αισθήσεις μου. Ξαφνικά πρόσεξε ότι φορούσα στο στήθος μου μία κονκάρδα με τον Άγιο Ιωάννη. Την έβγαλε από πάνω μου και άρχισε να φωνάζει για βοήθεια τον Άγιο Ιωάννη, αφού με ευλόγησε τρεις φορές με την κονκάρδα αυτή.

Αμέσως ανασηκώθηκα και ξαφνιάστηκα που βρέθηκα να κάθομαι στο πάτωμα κι άρχισα να ρωτάω τον κόσμο τι έχει συμβεί. Μετά από αυτό ένοιωθα καλά, πήγα στον κήπο που ήταν πίσω από την εκκλησία κι έμεινα για το γεύμα που παρατέθηκε εκεί μετά την ακολουθία. Το επόμενο πρωί άρχισα να ετοιμάζομαι για να πάω στην εκκλησία, αλλά ξέχασα να φορέσω την κονκάρδα του Αγίου Ιωάννη κι έτσι γύρισα πίσω ενώ ήδη βρισκόμουν καθ’ οδόν και την φόρεσα και πάλι στο στήθος μου.

Περισσότερες από μία φορά ο Άγιος Ιεράρχης μας Ιωάννης με έσωσε από βέβαιο θάνατο. Τα περισσότερα από αυτά τα γεγονότα έχουν ήδη γραφτεί, αλλά έχουν μείνει αρκετά ακόμα που πρέπει να καταγραφούν και τώρα μου δίνεται η ευκαιρία. Δεν θα σας ξεχνώ στις προσευχές μου, το πρωί και το βράδυ, θα προσεύχομαι για την σωτηρία σας από τους διωγμούς, ώστε ελεύθεροι να μπορέσετε να συνεχίσετε τη διάδοση της ορθόδοξης πίστης μας, αλλά και να δοξάζετε τον θαυματουργό μας Άγιο Ιωάννη.

Ζητώ τις προσευχές και τις ευλογίες σας. Συγχωρέστε με που μακρυγόρησα.

Νίνα Σιγκιζμούντοβα Μακαβοϊ

Σακραμέντο, Καλιφόρνια

17 Δεκεμβρίου 1986

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΕΙΤΕ: >> ΕΔΩ


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα