1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Την Κυριακή ο Εσπερινός της Συγγνώμης στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου – Thestival


Από την Κυριακή της Τυρινής, 17 Μαρτίου 2024 και το απόγευμα κάθε Κυριακής της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η Εκκλησία όρισε να τελείται η Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού, με ύμνους πού ομιλούν περί νηστείας, μετανοίας, ταπεινοφροσύνης, ασκήσεως και καλλιεργούν στις ψυχές αγωνιστική και κατανυκτική δοξολογική διάθεση.

Η Τοπική Εκκλησία της Θεσσαλονίκης καλεί τους πιστούς σε αυτούς τους Εσπερινούς αυτούς, δίδοντας παράλληλα την ευκαιρία στους πιστούς, να ακούσουν και τον Λόγο του Θεού, μέσα από τα Εσπερινά Κηρύγματα.

Έτσι, την Κυριακή της Τυρινής, 17 Μαρτίου 2024 και ώρα 7:00 το απόγευμα, στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, θα τελεσθεί ο Α´ Κατανυκτικός Εσπερινός, ο οποίος ονομάζεται και Εσπερινός της Συγγνώμης, επειδή κατά τη διάρκειά του, οι χριστιανοί ανταλλάσσουν τον ασπασμό της αγάπης, συγχωρώντας ο ένας τον άλλον, πριν την έναρξη της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Οι υπόλοιποι Κατανυκτικοί Εσπερινοί, θα πραγματοποιούνται επίσης στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης κάθε Κυριακή και ώρα 19:00.

Το πρόγραμμα Ομιλιών των Κατανυκτικών Εσπερινών, έχει ως ακολούθως:

ΚΥΡΙΑΚΗΟΜΙΛΗΤΗΣ
17/3 (Συγγνώμης):Ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος
24/3 (Α΄ Νηστειών):ΔΕΝ ΘΑ ΤΕΛΕΣΘΕΙ, λόγω της μεγάλης Εορτής του Ευαγγελισμού
31/3 (Β΄ Νηστειών):Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος
7/4 (Γ΄ Νηστειών):Ο Οσιολογιώτατος Ιερομόναχος π. Νίκων Αγιορείτης
14/4 (Δ΄ Νηστειών):Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Θεοχάρης, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών
21/4 (Ε΄ Νηστειών):Ο Οσιολογιώτατος Μοναχός π. Χριστοφόρος Ιβηρίτης


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα