1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Συγκίνηση στο ετήσιο μνημόσυνο για τις 57 ψυχές των θυμάτων στα Τέμπη (video) – Thestival


Με ευλάβεια και πολλή συγκίνηση τελέστηκε σήμερα το πρωί ετήσιο μνημόσυνο για τις 57 ψυχές των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών, στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Φιλίππου του Διακόνου, το οποίο βρίσκεται εντός του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού της Θεσσαλονίκης.

Το μνημόσυνο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας, παρουσία πλήθους πιστών. «Ένα χρόνο μετά είμαστε εδώ. Το δυστύχημα έκανε όλον τον κόσμο να παγώσει. Είμαστε εδώ για να θυμηθούμε. Για να μην πικραθούν τα παιδιά και οι άνθρωποι μας ότι λησμονήθηκαν», ανέφερε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Η Εκκλησία αδιάκοπα, με την αντίσταση της προσευχής, με το φως που το αγιοκέρι κρατά από της Ανάστασης τον τόπο, θα προσπαθεί να αποδειχθεί το σκοτάδι του θανάτου. Ο Χριστός μας και το άδικο το γευτήκαμε και το μαρτύριο και τον θάνατο. Βγήκε νικητής γιατί τον τελευταίο λόγο στην ιστορία θα τον έχει ο Θεός. Τον τελευταίο λόγο θα τον έχει η Ανάσταση».

Αμέσως μετά την ομιλία του, ο κ.κ. Βαρνάβας, σε φορτισμένο κλίμα τέλεσε το μνημόσυνο για την ανάπαυση των 57 ψυχών του τραγικού δυστυχήματος, όπου διαβάστηκαν όλα τα ονόματα των 57 νεκρών.

Παρών στο μνημόσυνο ήταν ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κούβελας.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα