1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Στη Μονή Πετράκη τίμησε η Εκκλησία την Αναστήλωση των Ιερών Εικόνων (φωτο) – Thestival


Την Αναστήλωση των Ιερών Εικόνων τίμησε σήμερα, Κυριακή της Ορθοδοξίας, η Εκκλησία της Ελλάδος στον Ιερό Ναό Ασωμάτων Πετράκη αντί της Ιεράς Μητρόπολης Αθηνών, κατόπιν Συνοδικής Απόφασης.

Φωτογραφία: Intime

Σύμφωνα με το protothema.gr, η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στο Καθολικό των Ταξιαρχών. Προεξάρχων ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως κ. Χρυσόστομος και συλλειτουργούντες ήταν οι Μητροπολίτες Μαρωνείας κ. Παντελεήμων και Ιερισσού κ. Θεόκλητος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος παρέστη συμπροσευχόμενος, όπως επίσης και Συνοδικοί Μητροπολίτες.

Φωτογραφία: Intime

Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας αναγνώσθηκε ο «Συνοδικός Τόμος της Ορθοδοξίας» σε ανάμνηση της Αναστήλωσης των Ιερών Εικόνων, η οποία εορτάζεται την Κυριακή της Ορθοδοξίας και ταυτίζεται με τη λήξη της Εικονομαχίας.

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας, ενώ το “Πιστεύω” ανέγνωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Αφού ολοκληρώθηκε η Θεία Λειτουργία, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση των Ιερών Εικόνων στον αύλειο χώρο της Ι.Μ. Πετράκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο φετινός εορτασμός ήταν διαφορετικός από τις προηγούμενες χρονιές, όπου η Κυριακή της Ορθοδοξίας εορταζόταν στη Μητρόπολη των Αθηνών.

Φέτος, κατόπιν σχετικής απόφασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε στον κατά πολύ μικρότερο Ιερό Ναό Ασωμάτων Πετράκη, χωρίς την παρουσία της πολιτικής ηγεσίας ενώ σημειώνεται πως απούσα ήταν και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Επιπλέον, δεν επετράπη η είσοδος ούτε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όπως είχε ήδη ανακοινωθεί.

Η αλλαγή στον εορτασμό, αποτελεί ένδειξη σιωπηρής διαμαρτυρίας της Ιεραρχίας στην πρόσφατη ψήφιση του νόμου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα