1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Στην Αθήνα η Ιερή Εικόνα της Παναγίας του “Άξιον Εστί” από το Άγιον Όρος – Ουρές για προσκύνημα (φωτο & video)


Το μεσημέρι της Τετάρτης έφτασε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, “Ελ. Βενιζέλος” η Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας του «Άξιον Εστί» από το Άγιον Όρος.

Την Εικόνα της Παναγίας υποδέχθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος.

Στις 6 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή της Ιεράς Εικόνας από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, όπου συνοδεία αγήματος και της μπάντας του Ελληνικού Στρατού θα μεταφερθεί στην Μητρόπολη Αθηνών.

Αφού έφτασε η εικόνα στην Αθήνα, πλήθος κόσμου σχημάτισε ουρές έξω από την Αγία Δύναμη Μητροπόλεως, ενώ στη συνέχεια έγινε η επίσημη τελετή υποδοχής και η Δοξολογία και Ιερά Παράκληση στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, όπου και η εικόνα θα παραμείνει για προσκύνημα.

Η αναχώρηση της Ιεράς Εικόνας από το Άγιον Όρος πραγματοποιήθηκε το πρωί παρουσία του Πρωτεπιστάτη του Αγίου Όρους Γέροντος Χριστοφόρου Ιβηρίτη, Αντιπροσώπων των Ιερών Μονών και πλήθος μοναχών, σύμφωνα με το romfea.gr.

Πριν από την αναχώρηση η Ιερά Εικόνα της Παναγίας τοποθετήθηκε στο μέσο του Ιερού Ναού του Πρωτάτου όπου ο Πρωτεπιστάτης ανέγνωσε ευχές, και στη συνέχεια με κωδωνοκρουσίες εξήλθε για την Αθήνα.

https://www.youtube.com/watch?v=mGbcG9Ca7Yc

Δείτε εικόνες του Intime:


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα