1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Σοτάρισμα κρεμμυδιού


Όλοι έχετε έρθει αντιμέτωποι με την έντονη και αψιά μυρωδιά του ξερού κρεμμυδιού κυρίως όταν το κόβουμε. Έχετε παρατηρήσει πως το κρεμμύδι μεταμορφώνεται στο μαγείρεμα και σε τίποτα δε θυμίζει η γεύση του αλλά και τα αρώματά του τον φρέσκο αμαγείρευτο βολβό. Το κρεμμύδι το σοτάρουμε για να βγάλει τα σάκχαρα του και να δώσει γλύκα αλλά και συμπυκνωμένα αρώματα σε μια συνταγή.

Σοτάρουμε σημαίνει το μαγειρεύουμε με λάδι ή βούτυρο σε ένα τηγάνι για να γίνει διάφανο. 

Μυστικά

Για να σοταριστεί σωστά το κρεμμύδι δεν πρέπει να γεμίζει το σκεύος. Πρέπει στην επιφάνεια του σκεύους να είναι όμορφα απλωμένο το κομμένο κρεμμύδι. Αν έχετε μεγάλη ποσότητα επαναλάβετε τη διαδικασία, προκειμένου να αποφύγετε το βράσιμο του κρεμμυδιού στα ζουμιά του.

Όσο πιο αργά σιγομαγειρεύουμε κατά το σοτάρισμα το κρεμμύδι, τόσο πιο σωστά απελευθερώνονται τα σάκχαρα του κρεμμυδιού και τόσο πιο ωραία αρώματα θα απελευθερώσει το κρεμμύδι στο φαγητό.

Μεγάλη σημασία έχει η χρήση του ελαιόλαδου και όχι κάποιου σπορέλαιου. 

Σοτάρουμε απευθείας το κομμένο κρεμμύδι σε προθερμασμένο ελαιόλαδο και δεν αχνίζουμε το κρεμμύδι προηγουμένως με νερό ή ζωμό. Το άχνισμα-μαγείρεμα σε υγρό, έστω και πριν το σοτάρισμα αλλάζει εντελώς τα αρώματα και τη γεύση του. Παρόλο που θεωρείται πιο ελαφρύ μαγείρεμα είναι κάτι που αφαιρεί γεύση και σωστά αρώματα από τη συνταγή. 

Πώς σοτάρουμε το κρεμμύδι;

Πολλές συνταγές ζητούν σοταρισμένο κρεμμύδι στην αρχή. Άλλες φορές μπορεί να είναι ψιλοκομμένο κι άλλες φορές σε λεπτές ή χοντρές φέτες.

Κόβουμε το κρεμμύδι στα δύο. Αφαιρούμε το ντύμα του και το ψιλοκόβουμε.

Για κάθε κρεμμύδι χρειαζόμαστε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το οποίο και προσθέτουμε σε ένα τηγάνι.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά κι όταν κάψει, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Ανακατεύοντας τακτικά ανάλογα με την ένταση της εστίας αφήνουμε το κρεμμύδι από 3-5΄ μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα, να γίνει διάφανο και να μετατραπεί η βαριά μυρωδιά που είχε στην αρχή σε γλυκιά γαργαλιστική μυρωδιά.

Τα σοταρισμένα κρεμμύδια έχουν ξανθό ανοιχτό χρώμα

Διάβασε γιατί μας κάνουν να κλαίμε τα κρεμμύδια και πώς να το αποφύγουμε.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα