1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Σοκολατίνα Σεράνο | Συνταγές – Sintayes.gr


Σοκολατίνα Σεράνο. Μια λαχταριστή σοκολατίνα που πάντα θα μας θυμίζει τις κλασικές πάστες των παιδικών μας χρόνων. Μια συνταγή για ένα αγαπημένο μικρών και μεγάλων σοκολατένιο γλυκό που κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί λόγω της απίστευτης υφής και γεύσης που μένει αξέχαστη!

Υλικά συνταγής

  • 4 αυγά
  • 120 γρ. (1 φλ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
  • 30 γρ. (4 κ.σ.) κακάο
  • 125 γρ. (1 φλ. τσαγιού) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 γρ. (1 κ.γ.) μπέικιν πάουντερ
  • 200 ml (1 φλ. τσαγιού) γάλα πλήρες
  • 35 ml (7 κ.σ.) κονιάκ
  • 500 ml (2½ φλ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτί (2 φάκελοι) Garni με γεύση Βανίλια 
  • 4 φάκελοι Κουβερτούρα σε Σταγόνες 
  • 1 φάκελος Κουβερτούρα σε Νιφάδες, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε τα αυγά και την ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν. Μετά μειώνετε την ταχύτητα του μίξερ σε χαμηλή, προσθέτετε στον κάδο το κακάο, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζετε το χτύπημα για 1 λ επιπλέον να ενσωματωθούν πλήρως.
  2. Αδειάζετε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 26-28 εκ. στρωμένη με λαδόκολα, ισιώνετε την επιφάνειά της και τη ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-45 λ ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του βγει καθαρή. Αφήνετε το παντεσπάνι να κρυώσει πολύ καλά και μετά το κόβετε οριζόντια σε 3 ίσα μέρη.
  3. Χτυπάτε στον κάδο του μίξερ τη κρέμα γάλακτος και το περιεχόμενο των 2 φακέλων Garni για 5 λ. Λιώνετε πολύ καλά σε μπεν μαρί τους 4 φακέλους Κουβερτούρα σε Σταγόνες, φροντίζοντας το μπολ που θα έχετε τις σταγόνες να μην ακουμπά στο νερό της κατσαρόλας που θα πρέπει να σιγοβράζει σε χαμηλή θερμοκρασία.
  4. Αδειάζετε τη λιωμένη κουβερτούρα και το υπόλοιπο κονιάκ στο κάδο του μίξερ και το Garni και ανακατεύετε καλά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και έχετε μια αφράτη σοκολατένια κρέμα.
  5. Παίρνετε μια πιατέλα σερβιρίσματος και τοποθετείτε στη βάση της το 1ο παντεσπάνι. Σε 1 φλ. γάλα προσθέτετε 2 κ.σ. κονιάκ, ανακατεύετε και ραντίζετε το παντεσπάνι. Πάνω από το παντεσπάνι απλώνετε το 1/3 της σοκολατένια κρέμας, την καλύπτετε με το 2ο παντεσπάνι το οποίο πάλι ραντίζετε με το γάλα και από πάνω απλώνετε άλλο 1/3 από τη σοκολατένια κρέμα.
  6. Κάνετε ακόμα 1 φορά την ίδια διαδικασία δηλ. τοποθετείτε από πάνω το 3ο παντεσπάνι ραντισμένο πάλι με το γάλα και τέλος απλώνετε ομοιόμορφα την υπόλοιπη κρέμα. Γαρνίρετε με την Κουβερτούρα σε Νιφάδες και προαιρετικά με λίγη ζάχαρη άχνη. Καλή σας απόλαυση.

Σημείωση: Tα προϊόντα, οπότε και οι ακριβείς ποσότητες σύμφωνα με τις συσκευασίες, που χρησιμοποιήθηκαν στην συνταγή είναι ΓΙΩΤΗΣ. 

Tip: Εναλλακτικά αντί να ψήσετε όλη τη ποσότητα για το παντεσπάνι μαζί και μετά να το κόψετε, μπορείτε να πάρετε 3 ταψάκια μιας χρήσης ιδίου μεγέθους, να τα στρώσετε με λαδόκολλα και να μοιράσετε το μείγμα σε 3 ίσα μέρη. Σε αυτή τη περίπτωση επειδή ο χρόνος ψησίματος θα μειωθεί θα τα ελέγχετε μετά τα 15 λ ψησίματος.

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολατίνα Σεράνο

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα