1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Σε κλίμα κατάνυξης ο εορτασμός της Κοίμησης της Θεοτόκου (video) – Thestival


Σε κλίμα κατάνυξης και με ιδιαίτερη συγκίνηση γιορτάζεται και φέτος η Κοίμηση της Θεοτόκου, στην Παναγία Σουμελά, στο Βέρμιο Ημαθίας.

Ήδη από νωρίς το πρωί της Τρίτης, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, πλήθος πιστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σπεύδει στον Ναό, όπου τελέστηκε Θεία Λειτουργία, ενώ μετά το πέρας της ακολούθησε λιτανεία.

Η Κοίμηση της Θεοτόκου αποτελεί μία από τις σημαντικότερες γιορτές της Χριστιανοσύνης. Δεν είναι λίγοι οι πιστοί που σπεύδουν σήμερα στους ιερούς ναούς προκειμένου να εκπληρώσουν κάποιο τάμα που έχουν κάνει, προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Στην Παναγία Σουμελά, στο Βέρμιο Ημαθίας, είναι παρόντες μέλη χορευτικών συλλόγων όπου με τις παραδοσιακές φορεσιές τους τιμούν την Παναγία των Ποντίων.

Στο Βέρμιο βρίσκεται και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Σε δήλωσή του ανέφερε ότι “εδώ και πολλά χρόνια έρχομαι να προσκυνήσω στην Παναγία Σουμελά. Έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, της μακρόχρονης παράδοσης των Ποντίων. Θα προσπαθούμε όλοι μας έτσι ώστε ο ελληνισμός και η χριστιανοσύνη να τιμά και να κρατάει άσβεστη τη φλόγα“.

Τη κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύσης Σταμενίτης.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα