1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Σεκιούριτι στα ελαιοτριβεία και μεταμεσονύκτιες περιπολίες σε ελαιώνες


Η κατάσταση με το λάδι έχει πλέον ξεφύγει μιας και η τιμή του «πράσινου χρυσού» σημειώνει το ένα ρεκόρ ανόδου μετά το άλλο. Σαν να μην έφτανε αυτό έχουν αυξηθεί κατά κόρον και τα κρούσματα κλοπών που έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα ως άμεση συνέπεια της αύξησης στη τιμή του ελαιόλαδου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου, Βασίλης Βρουλίτης, αναφέρει πως: «η αίσθηση που επικρατεί στον κλάδο είναι φοβική ως προς το ενδεχόμενο, ενόψει της περιόδου συγκομιδής της ελιάς που σταδιακά ξεκινάει».

Παράλληλα ο Κ. Βρουλίτης τονίζει σχετικά με την υψηλή ζήτηση του λαδιού και τις τιμές πώλησής του από τους παραγωγούς ότι: «δεν το κράτησαν πολύ στις αποθήκες φέτος, γιατί το πούλησαν γρήγορα. Οκτώ και εννέα ευρώ ο παραγωγός δεν πρόλαβε να πάρει. Το λάδι έφυγε όσο η τιμή ήταν ακόμα στα πεντέμισι ευρώ».

Ο Γιώργος Κόκκινος, πρόεδρος του Αγροτικού Ελαιοπαραγωγικού Συνεταιρισμού «Νηλέας» αναφέρθηκε στα αυξημένα περιστατικά κλοπών δηλώνοντας συγχρόνως πως «τα ευτράπελα θα συμβούν πάνω στη συγκομιδή». Παράλληλα τόνισε ότι ο αγροτικός συνεταιρισμός «Νηλέας» τοποθέτησε πρόσφατα στις αποθήκες του κάμερες ασφαλείας. Στις αποθήκες υπάρχει επίσης συναγερμός ενώ η προσοχή για κλειστές πόρτες και παράθυρα είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Με βάση το δημοσίευμα της «Καθημερινής» ολοένα και περισσότερα μεγάλα ελαιοτριβεία συνεργάζονται ήδη με υπηρεσίες σεκιούριτι, ενώ καθημερινό φαινόμενο είναι πια και οι περιπολίες για να προφυλάξουν την παραγωγή τους, δημιουργώντας μια πρωτοφανή κατάσταση για τη χώρα μας.  


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα