1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Σειρά συναντήσεων είχε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος – Thestival


Σειρά συναντήσεων είχε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, αρχής γενομένης νωρίς το πρωί με τον πρώην υπουργό Γιώργο Κουμουτσάκο και ακολούθως με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα για να συμμετάσχει στην 94η Τελετή Αποφοίτησης του Κολλεγίου Αθηνών και του Κολλεγίου Ψυχικού.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατά την υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, ο Μακαριώτατος εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη, ενώ για περίπου μισή ώρα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για θέματα κοινού ενδιαφέροντος που αφορούν σε θέματα της Ομογένειας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Σε ανάμνηση της συνάντησής τους ο Μακαριώτατος και ο Σεβασμιώτατος αντήλλαξαν εθιμοτυπικά δώρα.

Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος συναντήθηκε με την υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, την οποία συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων της σε ένα υπουργείο που έχει μεγάλη εμπειρία λόγω προηγούμενης θητείας της. Η υπουργός εξέφρασε στον Αρχιεπίσκοπο το ενδιαφέρον της για την τόνωση του θρησκευτικού τουρισμού στη χώρα και τους τρόπους με τους οποίους το Υπουργείο και η Εκκλησία της Ελλάδος θα μπορούσαν να εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος, ο Μακαριώτατος ολοκλήρωσε τις συναντήσεις του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νότη Μηταράκη. Στην ημίωρη συνάντησή τους τέθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος που αφορούν στο Υπουργείο και την Εκκλησία. Ο Νότης Μηταράκης εξέφρασε τον σεβασμό και την εκτίμησή του στο πρόσωπο του Μακαριωτάτου, ενώ από την πλευρά του ο Μακαριώτατος πρόσφερε στον υπουργό τον αναμνηστικό τόμο της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με αφορμή τη συμπλήρωση της 15ετούς ευκλεούς πρωθιεραρχικής διακονίας του. Τον Νότη Μηταράκη συνόδευε ο γ.γ. του Υπουργείου, Μιχάλης Καραμαλάκης.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα