1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Σήμερα ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στο ΑΠΘ – Thestival


Τελετή εορτασμού των Τριών Ιεραρχών θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι, στις 12:30, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

Η Τελετή θα ξεκινήσει με ύμνους προς τιμήν των Αγίων Τριών Ιεραρχών. Τους ύμνους θα αποδώσει η χορωδία της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ «Οι Τρεις Ιεράρχες», με Χοράρχη τον Επίκ. Καθηγητή Εκκλησιαστικής Μουσικής του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού του ΑΠΘ, Ιωάννη Λιάκο.

Ύστερα από την εισήγηση του Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Απόστολου Αποστολίδη, τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Καλλιακμάνης, με θέμα: «Ο Θεανθρωποκεντρισμός κατά τους Τρεις Ιεράρχες».

Η καθιερωμένη αρχιερατική Θεία Λειτουργία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό των Αγίων Τριών Ιεραρχών (περιοχή Βούλγαρη), προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Φιλόθεου, την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 8:30. Θα ακολουθήσει, στις 10:00, το Μνημόσυνο υπέρ των αειμνήστων καθηγητών, ευεργετών, δωρητών, φοιτητών και διατελεσάντων υπαλλήλων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα