1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Πώς θα παίρνεις λιγότερες θερμίδες


Θες να χάσεις βάρος ή να διατηρήσεις ένα υγιές βάρος; Ο έλεγχος των θερμίδων είναι το άλφα και το ωμέγα, με απαραίτητη και την επικουρία της σωματικής άσκησης βέβαια.

Δες πώς μπορείς να τις περιορίσεις μέσα στη μέρα σου.

Μείωσε τις «υγρές» θερμίδες

Σκέψου αναψυκτικά, αλκοόλ, καφέδες με ζάχαρη, ζαχαρούχα ροφήματα, τσάγια, σοκολάτες και άλλα τέτοια νόστιμα μεν, παχυντικά μεν ροφήματα τα οποία αν τα υπερ-καταναλώσεις θα πάρεις βάρος. Η λύση; Μείωσε τα και προτίμησε τις μη ζαχαρούχες εναλλακτικές τους.

Προσοχή στους απλούς υδατάνθρακες

Υδατάνθρακες όπως το λευκό ψωμί, τα επεξεργασμένα δημητριακά και είδη ζύμης και οι ζαχαρούχες τροφές είναι αφ’ ενός πλούσιοι σε θερμίδες, αφ’ ετέρου φτωχοί σε θρεπτικές ουσίες. Αντικατάστησέ τους με σύνθετους υδατάνθρακες, όπως προϊόντα ολικής άλεσης, φρούτα και λαχανικά.

Προτίμησε άλιπη πρωτεΐνη

Επιλογές που περιλαμβάνουν άλιπη πρωτεΐνη όπως άπαχο κρέας, κοτόπουλο, γαλοπούλα, ψάρι, γαλακτοκομικά light και ασπράδια αυγών αφ’ ενός θα σε κρατήσουν χορτασμένο με λίγες θερμίδες, αφ’ ετέρου θα σε βοηθήσουν να χάσεις κιλά.

Προτίμησε light προϊόντα

Επιλέγοντας τρόφιμα χαμηλά σε λίπος μπορείς να μειώσεις σημαντικά την κατανάλωση θερμίδων. Δώσε βάση στις ετικέτες των τροφίμων και επίλεξε προϊόντα με χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος, προσέχοντας να μην έχουν προστιθέμενη ζάχαρη.

Περιόρισε τις ποσότητες

Πρόσεξε περισσότερο τις μερίδες που καταναλώνεις και περιόρισε το μέγεθος των γευμάτων. Συχνά, οι άνθρωποι καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες από ό,τι χρειάζονται απλά επειδή δεν προσέχουν το μέγεθος των μερίδων.

Πίνε νερό πριν από τα γεύματα

Το νερό μπορεί να σε βοηθήσει να νιώθεις πιο «γεμάτος» και να μειώσεις την ποσότητα τροφής που καταναλώνεις κατά τη διάρκεια των γευμάτων.

Μαγείρευε στο σπίτι συχνότερα

Ο έλεγχος των υλικών και των μεθόδων μαγειρέματος σου επιτρέπει να προσαρμόσεις τις συνταγές έτσι ώστε να είναι πιο χαμηλές σε θερμίδες. Επίσης, γλιτώνεις κάποια χρήματα.

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα