1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Διασκεδαση

Ποιο είναι το φαβορί αντίπαλον δέος της Ελλάδας


Το «Ζάρι» της Μαρίνας Σάττι ολοένα και ανεβαίνει στα στοιχήματα, καθώς από τη 14η θέση, έχει ανέβει στη 10η, σύμφωνα με την επίσημη σελίδα στοιχημάτων της Eurovision.

To τραγούδι με το χαρακτηριστικό «τα τα τα τα τα» που έχει προκαλέσει χαμό, τόσο εντός, όσο κι εκτός συνόρων, έχοντας διχάσει όσο κανένα, έχει έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο, στο γενικότερο concept.

Και αναφερόμαστε στο απόλυτο φαβορί για τη νίκη στο Μάλμε, το “Rim Tim Tagi Dim” του Baby Lasagna, που εκπροσωπεί την Κροατία.

Θα ομολογήσω, ότι ο Κροάτης τα σπάει. Ένα uptempo τραγούδι, που συνδυάζει techno, heavy metal, pop και ολίγον trap, και με το βίντεο κλιπ, που διακατέχεται από στοιχεία της βαλκανικής υπαίθρου, χορευτικές φιγούρες εμπνευσμένες από τους βαλκανικούς χορούς σε σύγχρονη version, extravagant κοστούμια με τα χαρακτηριστικά κροάτικα φαρδιά μανίκια, φωτιές και εντυπωσιακά γραφικά με ζώα του αγρού και γάτες, ο Baby Lasagna φέρνει την Κροατία πολύ κοντά στην νίκη. Έχει όλο το γιουροβιζιόνικο πακέτο, όπως και η Μαρίνα Σάττι φυσικά.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει χιουμοριστικό το τραγούδι και  μιλά για ένα νεαρό αγόρι (γενικότερα τους νεαρούς Κροάτες) που αφήνει τον τόπο του, ένα μικρό χωριό, μία επαρχία και να μετακομίζει σε μία άλλη χώρα, αναζητώντας μία καλύτερη ζωή. Αποχαιρετά τους γονείς, τα ζώα του και ελπίζει να γίνει αποδεκτός και να πάνε όλα κατ’ ευχήν. Αν και ενθουσιασμένος, εξακολουθεί να συντρίβεται από το άγχος για τη μετακόμιση… Ζητά από τους δικούς του ανθρώπους να μην κλάψουν για τον αποχωρισμό, αλλά αντ’ αυτού να χορέψουν.

Αυτή τη στιγμή το τραγούδι των Κροατών βρίσκεται στην πρώτη θέση των στοιχημάτων και έχει κερδίσει την καρδιά των Eurofan, ακόμη και στη χώρα μας, που εύχονται καλή επιτυχία στην Κροατία με πολλά respect για το κομμάτι.

Κι αν αναρωτιέστε, τι σημαίνει “Rim Tim Tagi Dim” δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.

Το… σεμεδάκι της γιαγιάς 

Αν παρακολουθήσετε την εμφάνιση των Κροατών στον εγχώριο τελικό, σίγουρα θα προσέξετε κάτι πολύ οικείο, σαφής αναφορά και στο concept του τραγουδιου. 

Δεν είναι άλλο από το αγαπημένο σεμεδάκι της γιαγιάς μας, που στόλιζε τις απανταχού τηλεοράσεις, τραπεζάκια και οτιδήποτε άλλο στο σπίτι στο χωριό.

Σε αυτήν την περίπτωση το σεμεδάκι το πλεκτό με βελονάκι στολίζει ντραμς, κιθάρα, πλήκτρα, ενώ χρησιμεύει και ως… μάσκα του κιθαρίστα και του ντράμερ της κροατικής συμμετοχής.

Αν θέλετε να κερδίσει η Ελλάδα, μην αφήσετε τη… γιαγιά σας να ψηφίσει το televoting.

Ποιος είναι ο γατόφιλος ροκάς Baby Lasagna

Ο Baby Lasagna είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, καθώς συνεχίζει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον του κόσμου αλλά και των στοιχηματικών εταιρειών, έπειτα από τη σαρωτική νίκη του, με το Rim Tim Tagi Dim, στον Εθνικό Τελικό της Κροατίας, Dora 2024.

Αν και πολλοί κατηγόρησαν ότι είναι πιστή αντιγραφή από το κομμάτι με τίτλο «Espectro» του DJ Adrian De La Vega, το οποίο έχει κυκλοφορήσει στο Spotify από το 2020, τo “Rim Tim Tagi Dim” μετρά αυτή τη στιγμή πάνω από 2,5 εκατομμύρια προβολές στο επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube, πολυάριθμα streams στο Spotify και μια θέση στο Billboard chart της Κροατίας, ενώ σκαρφαλώνει, σταθερά, στα charts της υπόλοιπης Ευρώπης.

Οι χορευτικές κινήσεις του Baby Lasagna έχουν αγαπηθεί και τρεντάρουν στο TikTok και πολλοί είναι οι fans σε όλη την Ευρώπη που πιστεύουν πως η Κροατία θα θριαμβεύσει στο Μάλμε.

Το “Rim tim tagi dim” γράφτηκε από τον ίδιο τον Baby Lasagna (Marko Purišić).

Ο κατά κόσμον Marko Purišić (Baby Lasagna), γεννημένος το 1995, είναι τραγουδιστής και τραγουδοποιός. Έγινε γνωστός στο κοινό από τη συμμετοχή του στο κροατικό rock συγκρότημα Manntra. Χαρακτηριστικό του είναι η λατρεία του για τις γάτες, κάτι το οποίο είναι εμφανές στον λογαριασμό του στο Instagram, από τα meow μέσα στο τραγούδι, αλλά και ο τυφλός γατούλης στο video clip του “Rim Tim Tagi Dim”.

Από το 2011 έως το 2016, και στη συνέχεια από το 2018 έως το 2022, ήταν κιθαρίστας του συγκροτήματος και μάλιστα εντάχθηκε στο Dora το 2019 με το συγκρότημα, φτάνοντας στην 4η θέση.

Πέρυσι, ο Marko (σήμερα γνωστός ως Baby Lasagna) ακολούθησε solo καριέρα κι άρχισε να βγάζει μουσική μόνος του. Τότε το “Rim Tim Tagi Dim” ζωντάνεψε και κατέληξε στη σειρά Dora 2024. Ο Baby Lasagna αναφέρει τους Rammstein, System of a Down, Vivaldi και Beethoven ως κύριες επιρροές του.

Ο Marko σκαρφίστηκε το καλλιτεχνικό του όνομα σε μια στιγμή ευρήκα ενώ έψαχνε ένα σούπερ μάρκετ για να αγοράσει νερό και να πάρει ένα χάπι για τον πονοκέφαλο. Η οπτική του παρουσίαση περιγράφηκε ως “μερικές φορές goth, και μερικές φορές μια επανερμηνεία emo της διάσημης κούκλας Ken της Mattel” από τον Bruno Šlat της N1 Hrvatska

Το τραγούδι συγκρίθηκε επίσης με το “Cha Cha Cha” (2023) του Käärijä και το “Party in My Head” του Pain (2021). Σε απάντηση, ο Πουρίσιτς εξέφρασε θαυμασμό για τον πρώτο καλλιτέχνη.

Το τραγούδι που… «μπήκε αλλαγή»

Ωστόσο, το τραγούδι  ήταν μεταξύ των συμμετοχών που είχαν αρχικά επιλέγει από τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Κροατίας (HRT) για τον φετινό εθνικό τελικό της χώρας, το λεγόμενο «Dora 2024».

Συγκεκριμένα, στις 3 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε ότι η Zsa Zsa και το τραγούδι «Probudi Usne Moje» αποσύρθηκαν από τον εθνικό τελικό της Κροατίας για αδιευκρίνιστους λόγους και έτσι αυτή η συμμετοχή αντικαταστάθηκε από το κομμάτι «Rim Tim Tagi Dim» και τον Baby Lasagna ως το πρώτο αναπληρωματικό.

Σε τηλεοπτικό στούντιο στο Ζάγκρεμπ, στην πρωτεύουσα της Κροατίας, διεξήχθη την Κυριακή (25/02) ο εθνικός τελικός της χώρας για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2024, με τη συμμετοχή 16 κομματιών, που είχαν πάρει το εισιτήριο για τη μεγάλη βραδιά μέσω ημιτελικής φάσης, η οποία είχε γίνει την Πέμπτη (22/02) και την Παρασκευή (23/02).

Το αποτέλεσμα κρίθηκε κατά 50% από την ψηφοφορία του κοινού, κατά 25% από διεθνείς κριτικές επιτροπές και κατά 25% από εθνικές κριτικές επιτροπές. Έτσι, την Κροατία στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2024, που θα γίνει τον επόμενο Μάιο στη Σουηδία, θα εκπροσωπήσει το τραγούδι «Rim Tim Tagi Dim» με ερμηνευτή τον Baby Lasagna.

Η Κροατία θα διαγωνιστεί στο πρώτο μισό του πρώτου ημιτελικού του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision 2024, ο οποίος θα γίνει την Τρίτη του Πάσχα 7 Μαΐου στο Μάλμε της Σουηδίας, και σε αυτόν συμμετέχει η Κύπρος αλλά όχι η Ελλάδα.

Για να δούμε λοιπόν!

Διαβάστε επίσης:

Το ξηρό, σκασμένο δέρμα έχει την Νο 1 κρέμα θεραπείας του

«Ψυχοκόρες»: Συγκλόνισε το κοινό η σκηνή βιασμού της Φρόσως


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα