1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Γυναικα

Ποια είναι η πρώτη τρανς γυναίκα που κέρδισε τον τίτλο της «Μις Ολλανδία 2023»


Η Rikkie Valerie Kollé έγραψε ιστορία στον θεσμό των καλλιστείων, καθώς έγινε το πρώτο τρανς μοντέλο που κέρδισε τον τίτλο Μις Ολλανδία 2023 και η δεύτερη εκπρόσωπος στα καλλιστεία Μις Υφήλιος μετά την Angela Ponce από την Ισπανία.

Κι ενώ  η Rikkie Valerie Kollé φιλοδοξεί να γίνει η φωνή της queer κοινότητας, στα social media υπήρξαν πολλά αρνητικά σχόλια για τη νίκη της, καθώς πολλοί δεν συμφωνούν που ένας βιολογικός άνδρας πήρε τη θέση των γυναικών στα καλλιστεία.

Το μοντέλο είναι 22 χρόνων, ζει στη Breda, μία παραποτάμια πόληςπου βρίσκεται μεταξύ του Ρότερνταμ και της Αμβέρσας, ενώ η καταγωγή της είναι από την Ολλανδία και τους αυτόχθονες Moluccan.

Η Kollé μετά την ιστορική νίκη της στα καλλιστεία, έκανε ανάρτηση στο Instagram όπου δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της.

Η ανάρτηση της Rikkie Valerie Kollé

Συγκεκριμένα, έγραψε: «Τα κατάφερα! Είναι εξωπραγματικό, αλλά μπορώ να αποκαλώ τον εαυτό μου @missnederland 2023. Ήταν ένα εκπαιδευτικό και υπέροχο ταξίδι, η χρονιά μου δεν μπορεί να πάει στραβά. Είμαι τόσο περήφανη και χαρούμενη που δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια. Έκανα την κοινότητά μου περήφανη και έδειξα ότι όλα μπορούν να γίνουν. Και ναι, είμαι τρανς γυναίκα και θέλω να μοιραστώ την ιστορία μου, αλλά είμαι επίσης η Rikkie και αυτό είναι που έχει σημασία για μένα. Το έκανα αυτό με τις δικές μου δυνάμεις και απόλαυσα κάθε στιγμή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κριτές και όλους στην ομάδα της Μις Ολλανδία που με εμπιστεύτηκαν, αυτή είναι μόνο η αρχή. Αγαπημένες μου συναγωνίστριες φιναλίστ, κάναμε όλες ένα σόου, σας αγαπώ όλες, μου δώσατε τόση επιπλέον δύναμη. Και όπου κι αν βρίσκεστε στον πλανήτη, θέλω να είμαι εκεί για εσάς και να είμαι το παράδειγμα που έλειψε και εμένα. Σε πολλές ακόμα περιπέτειες, ας ετοιμαστούμε για τη @missuniverse. Τόσο ενθουσιασμένη».

Κεντρική φωτό Instagram/rikkievaleriekolle

Διαβάστε επίσης

Θρήνος στον δημοσιογραφικό κόσμο: Πέθανε η Ίσμα Τουλάτου τρεις ημέρες πριν γεννήσει το πρώτο της παιδί!

Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα: Ο θάνατος της Βουλίτσας “τσάκισε” το Twitter – Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός του Alpha

Αντίνοος Αλμπάνης: “Η Μπλου δεν απαιτούσε όταν ήμουν άρρωστος, είχε προσαρμοστεί απόλυτα”


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα