1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Πένες τρικολόρε με κάπαρη ελιές σκόρδο και ντοματίνια | Συνταγές


Πένες τρικολόρε με κάπαρη, ελιές σκόρδο και ντοματίνια! Μια απλή, πανεύκολη και γρήγορη συνταγή, για ένα πεντανόστιμο, υγιεινό και χορταστικό μεσογειακό πιάτο, με πλούσια σκορδάτη σάλτσα ντομάτας και τοματίνια αλλά και ελιές και κάπαρη, σε ποσότητες επιλογής σας σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, που απογειώνουν τη γεύση του. Απολαύστε το στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι όλες τις μέρες και φυσικά και της μέρες της νηστείας!

Υλικά συνταγής

  • 1 συσκευασία, 500 γρ., Πένες Τρικολόρε
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 8-10 Τοματίνια κατά προτίμηση “βελανίδια” (αυξομειώστε την ποσότητα κατά βούληση)
  • 1/2 φλ. ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι σε φέτες (αυξομειώστε την ποσότητα κατά βούληση)
  • 1/3-1/2 φλ. κάπαρη ξαλμυρισμένη (ποσότητα κατά βούληση)
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί ή 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 συσκευασία, 500 γρ., ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός τομάτας
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζεστό νερό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο ή αποξηραμένο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τις πένες, σε μπόλικο, κοχλαστό, αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Παράλληλα σε μια φαρδιά ρηχή κατσαρόλα, ή σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρετε, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
  2. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο σκόρδο, συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για περίπου 2 λ και μετά προσθέτετε τα τοματίνια, τις ελιές και την κάπαρη. Μόλις μαλακώσουν σβήνετε με το κρασί ή το κονιάκ και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  3. Στη συνέχεια ρίχνετε το χυμό ντομάτας, το ζεστό νερό, αλάτι (προσοχή στην ποσότητα) και πιπέρι και ανακατεύετε. Μόλις πάρουν βράση μειώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζετε τη σάλτσα σας για 14-15 λ ή μέχρι να “δέσει” ελαφρώς. 
  4. Στραγγίζετε τις πένες, τις μεταφέρετε τμηματικά μέσα στο σκεύος με τη σάλτσα και με μια ξύλινη κουτάλα με απαλές κινήσεις τις ανακατεύετε μέχρι να καλυφθούν πλήρως με τη σάλτσα. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και το αφήνετε λίγο στην άκρη να απορροφήσουν οι πένες την μυρωδάτη σάλτσα.
  5. Σερβίρετε αμέσως το φαγητό σας πασπαλισμένο με φρέσκο ή αποξηραμένο βασιλικό (αν δε έχετε μπορείτε να βάλετε ρίγανη) και καλή σας όρεξη!

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πένες τρικολόρε με κάπαρη ελιές σκόρδο και ντοματίνια

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα