1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Ο πόνος της Κύπρου είναι πόνος ολόκληρου του Ελληνισμού – Thestival


«Ο πόνος της Κύπρου είναι πόνος ολόκληρου του Ελληνισμού, οι ελπίδες του οποίου βασίζονται πάνω σας, γιατί είστε ένας νέος, δυναμικός και χαρισματικός ηγέτης και ο Κύριος θα σας ευλογήσει για να φέρετε ωραίες ημέρες στη μαρτυρική Μεγαλόνησο». Με τα λόγια αυτά ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος καλωσόρισε χθες τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη στα κεντρικά γραφεία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, στο πλαίσιο της πρώτης επίσημης επίσκεψής του στις ΗΠΑ ως εκλεγμένος ηγέτης της Κύπρου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής συνεχάρη τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για την εκλογή του και τόνισε ότι είναι μεγάλη τιμή και χαρά να τον υποδέχεται μαζί με τη σύζυγό του και τους εκλεκτούς συνεργάτες του στην Αρχιεπισκοπή.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Χριστοδουλίδης υπογράμμισε ότι δεν θα μπορούσε να έλθει στη Νέα Υόρκη και να μην επισκεφτεί την Αρχιεπισκοπή Αμερικής που διαδραματίζει διαχρονικά τον πλέον κρίσιμο ρόλο αποτελώντας τον “συνδετικό κρίκο για την ομογένειά μας και για την παροικία μας, τόσο την ελλαδική όσο και την κυπριακή”.

«Στηριζόμαστε πάρα πολύ στην ομογένειά μας, η οποία ενισχύει διαρκώς την προσπάθειά μας για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής και για την επανένωση της Κύπρου καθώς 49 χρόνια είναι πάρα πολλά», συμπλήρωσε ο κ. Χριστοδουλίδης. Αυτή η προσπάθεια άλλωστε, τόνισε, θα τερματιστεί μόνον όταν φθάσει η ευλογημένη ώρα της επανένωσης.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος σημείωσε την απόλυτη δέσμευση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και της ελληνοαμερικανικής κοινότητας να στηρίξουν τον αγώνα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και ολόκληρου του κυπριακού λαού για μια δίκαιη λύση του Κυπριακού, σύμφωνα με όλα τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και το Διεθνές Δίκαιο, που εξασφαλίζουν τις βασικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα για όλους.

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης, συζήτησαν για την πρόταση της Αρχιεπισκοπής να αναστηλώσει και να ανακαινίσει το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο της στην Αστόρια, δίνοντάς του την ονομασία «Σπίτι της Κύπρου».


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα