1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Ουρές πιστών στον Βόλο για να προσκηνύσουν την Τίμια Ζώνη της Παναγίας (φωτο)


Η Τίμια Ζώνη της Παναγίας αποτελεί το μοναδικό προσωπικό αντικείμενο της Θεοτόκου που έχει διασωθεί από το επίγειο πέρασμά της.

Την ανάμνηση της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου τιμά η εκκλησία μας σήμερα Πέμπτη 31 Αυγούστου. Η Τοπική Εκκλησία της Δημητριάδος στη Μαγνησία κατέχει τεμάχιο της Τιμίας Ζώνης, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Παναγίας κάτω Ξενιάς.

Η Τιμία Ζώνη μεταφέρθηκε χθες το απόγευμα, στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο της Τιμίας Ζώνης του Εκκλησιαστικού Ξενώνος της Άλλης Μεριάς, από την Ηγουμένη της Μονής Γερόντισσα Νυμφοδώρα.

Ακολούθησε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Στη συνέχεια ακολούθησε Ιερά Αγρυπνία, ιερουργούντος του κ. Ιγνατίου. Πιστοί σχημάτισαν ουρές για να προσκυνήσουν, να ανάψουν κερί και να προσευχηθούν.

Κατά την ιερή παράδοση την Αγία Ζώνη παρέδωσε η Παναγία στον Απόστολο Θωμά αμέσως μετά τον θάνατο της και στη συνέχεια την ταφή της.

Θεωρείται πανίερο προσκύνημα, εκ του γεγονότος ότι αποτελεί το μοναδικό προσωπικό αντικείμενο της Παναγίας που έχει διασωθεί από το επίγειο πέρασμά Της.

Δείτε τις εικόνες του thenewspaper.gr:


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα