1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Οι πιο σπουδαίες ποδοσφαιρικές βραδιές του ΠΑΟΚ


Ακόμη κι αν δεν παρακολουθείς ποδόσφαιρο, είναι βέβαιο ότι θα έχεις πάρει πρέφα τον χαμό που έκανε σε όλη τη χώρα η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ στην τελευταία αγωνιστική των playoffs της Super League. Άπαντες ανεξαρτήτως οπαδικών προτιμήσεων υποκλίθηκαν στην ποδοσφαιρική αρμάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, καθώς ο ΠΑΟΚ κέρδισε όλα τα σημαντικά παιχνίδια στο photo finish της Super League κι ανέβηκε δικαιωματικά στον θρόνο του πρωταθλητή, πανηγυρίζοντας το 4ο τρόπαιο της μεγάλης ιστορίας του. Κάπως έτσι κι εμείς θυμηθήκαμε τις σημαντικότερες ποδοσφαιρικές βραδιές που έχουν μείνει αξέχαστες στη μνήμη Παοκτζήδων και μη.

5 Ιουλίου 1972

Ο πρώτος επαγγελματικός τίτλος του ΠΑΟΚ ήταν πια γεγονός, αφού ο λαός της ομάδας της Θεσσαλονίκης πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη με 2-1 απέναντι στον Παναθηναϊκό στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος. Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Γιώργος Κούδας που υπέγραψε τη θριαμβευτική νίκη με δύο δικά του γκολ, τα οποία ακόμη μνημονεύονται από τους οπαδούς του Δικεφάλου.

16 Σεπτεμβρίου 1975

Ο ΠΑΟΚ αφήνει άφωνη την ποδοσφαιρική Ευρώπη σημειώνοντας μια από τις μεγαλύτερες νίκες στις ιστορία του ελληνικού αθλητισμού μπροστά σε 42.500 εκστασιασμένους φιλάθλους, στην πρεμιέρα του στο κύπελλο UEFA. Στο 72ο λεπτό της αναμέτρησης ο Γιώργος Κούδας υπογράφει έναν ακόμη ποδοσφαιρικό θρίαμβο απέναντι στην Μπαρτσελόνα του Γιόχαν Κρόιφ που αποτελούσε φόβο και τρόμο για τους αντιπάλους της εκείνη την εποχή.

23 Μαΐου 1976

Ο ΠΑΟΚ πανηγυρίζει το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του κι η Θεσσαλονίκη παίρνει φωτιά για να δοξάσει τον Κούδα, τον Ασλανίδη, τον Γκουερίνα και τα άλλα πρωτοπαλίκαρα των ασπρόμαυρων που έφεραν τον πολυπόθητο τίτλο επιτέλους στη συμπρωτέυουσα. Πρώτος σκόρερ της ομάδας ο μαέστρος Γιώργος Κούδας με 14 γκολ σε όλη τη σεζόν να υπογράφει έναν ανεπανάληπτο θρίαμβο.

16 Ιουνίου 1985

Ο ΠΑΟΚ κατακτά το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας του και στον Λευκό Πύργο γίνεται λαϊκό προσκύνημα. Οι οπαδοί του αποθεώνουν τον Χρήστο Δημόπουλο, τον Γιώργο Σκαρτάδο, τον Γιώργο Κωστίκο, τον Άρη Καρασαββίδη και τα άλλα παιδιά που πέτυχαν το θαύμα της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

30 Σεπτεμβρίου 1997

Δύσκολα θα βρεις άλλη ισοπαλία που να έχει πανηγυριστεί με τέτοιο τρόπο από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Βρισκόμαστε στο 87ο λεπτό της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με την Άρσεναλ στο Χάϊμπουρι όταν ο Ζήσης Βρύζας ισοφαρίζει χαρίζοντας μια ιστορική πρόκριση στον επόμενο γύρο του κυπέλλου UEFA εκείνης της χρονιάς. Στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει 1-0 χάρη σε γκολ του Κώστα Φραντζέσκου.

6 Μαΐου 2017

Ο ΠΑΟΚ με προπονητή τον Βλάνταν Ίβιτς αναμετράται με την ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και την κερδίζει με 2-1 χάρη στα γκολ των Μπίσεσβαρ και Πέδρο Ενρίκε. Αυτό ήταν το πρώτο κύπελλο που πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ με τον Ιβάν Σαββίδη στον προεδρικό θώκο ξεκινώντας μια τριετία γεμάτη τίτλους.

5 Μαΐου 2019

Ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου με τη νίκη του επί του ΠΑΣ Γιάννινα (με 2-00 έγινε η δεύτερη ομάδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο που κατέκτησε αήττητη το Πρωτάθλημα σημειώνοντας μια σπουδαία επιτυχία που μπήκε με κεφαλαία γράμματα στη χρυσή Βίβλο της ποδοσφαιρικής του ιστορίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς και το ολοκλήρωσε έχοντας συνολικά 26 νίκες και μόλις 4 ισοπαλίες σε σύνολο 30 αγώνων.

11 Μαΐου 2019

Εκείνη η μέρα έχει μείνει χαραγμένη στις μνήμες όλων των Παοκτζήδων αφού η ομάδα τους με προπονητή τον Λουτσέσκου πανηγύρισε το πρώτο νταμπλ της 93χρονης τότε ιστορίας του, νικώντας με 1-0 στον τελικό την ΑΕΚ με γκολ του Άκπομ. Ο Δικέφαλος του Βορρά πανηγύρισε το 3ο συνεχόμενο κύπελλο του (όλα απέναντι στην ΑΕΚ) κλείνοντας μια σπουδαία τριετία γεμάτη τίτλους.

28 Απριλίου 2024

Βρισκόμαστε στην κατάμεστη Τούμπα όπου διεξάγεται η 8η αγωνιστική των playoffs  με την πρωτοπόρο ΑΕΚ να προηγείται 2-1 μέχρι το 81ο λεπτό. Με βάση το αποτέλεσμα εκείνης της στιγμής η ΑΕΚ είναι ένα βήμα από το να κατακτήσει μαθηματικά τον τίτλο, αφού θα χρειαζόταν μόνο μια νίκη επί της Λαμίας την τελευταία αγωνιστική παίζοντας στο γήπεδό της. Ο Κωνσταντέλιας ωστόσο χτυπά για δεύτερη φορά ισοφαρίζοντας και ο Σάαστρε στο 90 ολοκληρώνει τη θριαμβευτική ανατροπή. Πρόκειται για τη βραδιά που ξεκίνησε η αντεπίθεση του ΠΑΟΚ η οποία ολοκληρώθηκε με άλλες τρεις συνεχόμενες νίκες και σφράγισε το 4ο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

 

 

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα