1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Αυτοβελτιωση

Οι μεγαλύτερες νίκες σου είναι εκείνες που δεν θα μάθει ποτέ κανείς


Σ’ έναν κόσμο όπου το σπουδαίο και το σημαντικό ορίζονται με βάση το πώς φαίνονται προς τα έξω, πόσο εύκολο είναι για εμάς να ξεχωρίσουμε τι αποτελεί πραγματικά νίκη για την ψυχή μας;

Όλοι μας έχουμε βάλει τις ζωές μας στον κόσμο των social, μοιραζόμαστε στιγμές από την καθημερινότητά μας και παρουσιάζουμε ζωές υπέροχες, γυαλιστερές και ατσαλάκωτες! Είναι όμως έτσι στην πραγματικότητα; Η αλήθεια κάποιες φορές διαφέρει από την τελειότητα που φαίνεται στην επιφάνεια, ο πυρήνας που παραμένει σιωπηλά στην αφάνεια είναι εκείνος που περικλείει τα πιο σημαντικά μας κομμάτια. Ό,τι γυαλίζει, ό,τι λάμπει κι ό,τι έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε επιτυχία και ευτυχία στην κοινωνία είναι πολύ εύκολο να γίνει ένα post που θα τραβήξει τα βλέμματα, θα λάβει την έγκριση και την επιβράβευση του συνόλου και θα το βαφτίσουμε αβίαστα νίκη. Το αν όμως αποτελεί αληθινά νίκη και λύτρωση για εμάς; Αυτό το ορίζουμε μόνο εμείς!

Άλλωστε οι πιο σπουδαίες μάχες που θα δώσεις θα είναι εκείνες που θα γίνονται μέσα στη σιωπή, κι οι πιο σημαντικές σου νίκες θα είναι εκείνες που δεν θα μάθει ποτέ κανείς. Θα είσαι μόνο εσύ που θα τις γνωρίζεις, εσύ που θα έχεις βιώσει όλο το ταξίδι μέχρι να φτάσεις εκεί, και γι αυτό ακριβώς θα είναι και τόσο ξεχωριστές. Δεν θα τις ποστάρεις ποτέ αυτές τις στιγμές. Μπορεί να μην έχουν αστραφτερά χαμόγελα, μπορεί να μην είναι αρκετά γυαλιστερές και αψεγάδιαστα τέλειες για να επιβιώσουν στον πλαστό κόσμο των social, μπορεί να μην αφορούν καν την επιτυχία όπως την ορίζουν οι άλλοι. Θα είναι όμως εκείνες που θα γνωρίζεις εσύ μέσα σου ότι κέρδισες κάτι πολύ σημαντικό για σένα!

Θα είναι νίκες εσωτερικές που, θα αφορούν περισσότερο τον μέσα κόσμο σου και λιγότερο τον έξω! Όπως η στιγμή που στάθηκες απέναντι στη βολή σου, νίκησες τον φόβο που σε έκλεινε σε μια γυάλα ασφαλείας, και διάλεξες να ρισκάρεις και να φύγεις από οτιδήποτε σε κρατούσε πίσω…με στόχο να πας την ψυχή σου ψηλότερα! Οι μικρές νίκες σου απέναντι σε ό,τι σε φόβιζε κι όμως το προσπάθησες, οι νίκες σου απέναντι σε ό,τι μπορεί να σε είχε γονατίσει κι όμως κατάφερες να σταθείς ξανά όρθιος στα πόδια σου, οι στιγμές που δεν τα παράτησες και συνέχισες την προσπάθεια, οι στιγμές που διεκδίκησες κάτι καλύτερο για σένα και τη ζωή σου…και πόσες ακόμη που μονάχα εσύ ξέρεις για τον εαυτό σου και δεν θα χωρέσουν πότε σε κανένα post! Όλες τους έχουν μια ξεχωριστή θέση στην ψυχή σου! Σε ωριμάζουν, σε αλλάζουν και σε δυναμώνουν. Συνθέτουν όλες μαζί την προσωπική σου δύναμη, μία δύναμη σιωπηλή που δεν έχει ανάγκη να επιδεικνύεται πουθενά!

Οι ναυτικοί λένε πως μερικές φορές ο δρόμος για το λιμάνι περνάει μέσα από την καρδιά της τρικυμίας. Όλες οι νίκες που θα μεγαλώσουν την ψυχή σου θα σου θυμίζουν αυτήν την τρικυμία που άντεξες για να βρεις το δικό σου λιμάνι, τη δική ισορροπία, θα είναι εκείνες που κρατάς στα χέρια σου σαν παράσημα και θα σου δίνουν δύναμη για το επόμενο σου ταξίδι! Πουθενά δεν θα φαίνονται, κι από κανέναν δεν θα χρειάζεται να λάβουν έγκριση για να θεωρηθούν άξιες νίκες…Θα τις ξέρεις εσύ και αυτό θα σου είναι αρκετό!

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα