1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Οι καλύτερες παραλίες της Αττικής όταν φυσάει βοριάς


Όμορφη φάση η παραλία, δε λέμε, όμως ένας βοριάς μπορεί να (σ)τα χαλάσει όλα και να σε βρει ωσάν τον τιραμόλα να συγκρατείς την ομπρέλα από τη μία, την πετσέτα από την άλλη και την μπίρα από την τρίτη.

Πού πας λοιπόν αν έχει βοριά στην Αττική;

Σου έχουμε παρακάτω συγκεντρωμένες μερικές από τις καλύτερες εναλλακτικές.

Πόρτο Εννέα

Χάρτης εδώ 

Την λένε και Ξανθό Γιαλό και την προσεγγίζεις από έναν τσιμεντοστρωμένο δρόμο που φτάνει μέχρι την παραλία, και καταλήγει σε ένα μικρό πλάτωμα όπου παρκάρουν τα αυτοκίνητα. Η παραλία της Κερατέας διαθέτει παχιά άμμο, που δίνει την θέση της σε ψιλό βοτσαλάκι όσο πλησιάζεις στο νερό, ενώ τα νερά της είναι πανέμορφα – Αιγαίο γαρ – και βαθαίνουν απότομα. Η καντίνα στο πίσω μέρος της έχει κρύα σάντουιτς και παγωμένες μπύρες, και φτιάχνει και ωραίο καφέ, οπότε δεν θα χρειαστείς προμήθειες.

@in2life_gr Μυστικές παραλίες της Αττικής: Ο Ξανθός Γιαλός #παραλια #αττικη #κερατεα #μυστικα #καλοκαιρι2024 #athensbeach #ελληνικοτικτοκ #in2life #μπεςφοργιουγαμω #παραλία #διακοπες ♬ did i tell u that i miss u – adore

Λιμανάκια

Χάρτης εδώ 

Τα αγαπημένα Λιμανάκια των παιδικών μας χρόνων, είναι μια από τις πλέον μαθητικές- φοιτητικές παραλίες της Αττικής, μιας και προσεγγίζονται εύκολα με λεωφορείο, έχουν γαλαζοπράσινα νερά στα οποία θα βουτήξεις απευθείας από τα βράχια ουρλιάζοντας ή μη και αρκετή «βραχώδη» άπλα για να απλώσεις την πετσέτα ή το πτυσσόμενο καρεκλάκι σου. Δύσκολα θα πιάσεις σκιά αν έχει κόσμο, αλλά αν πας καθημερινή είναι πιθανό να βρεις. Έχουν… αρίθμηση ανάλογα με τη σειρά που τα συναντάς, από το Λιμανάκι 0, το Πρώτο Λιμανάκι, το Δεύτερο Λιμανάκι και το Τρίτο Λιμανάκι. Στο πρώτο έχει και καντίνα.

https://www.youtube.com/watch?v=HOG4L5UVUqE

Προσήλι

Χάρτης εδώ 

Βρίσκεται στο Πόρτο Γερμενό, και το προσεγγίζεις οδηγώντας σε μία διαδρομή που αγκαλιάζει τις πλαγιές του Κιθαιρώνα. Έχει διάφανα νερά, από τα πιο δροσερά που έχεις βουτήξει, ψιλό βοτσαλάκι έξω και άμμος μέσα στο νερό, και ένα φουντωτό πευκοδάσος να κατεβαίνει τον απότομο γκρεμό προς την θάλασσα. Τα Σαββατοκύριακα προσελκύει πλήθος κόσμου, όμως τις καθημερινές είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα. Είναι απολύτως ελεύθερο, χωρίς καμία οργάνωση, αν όμως λαχταρήσεις ένα καφεδάκι ή μια παγωμένη μπύρα, η ομώνυμη Ταβέρνα Προσήλι που βρίσκεται ακριβώς από πάνω είναι διαθέσιμη για τις απαραίτητες προμήθειες.

Μαύρο Λιθάρι

Χάρτης εδώ 

Μικρή, ήσυχη με βότσαλα και άμμο, με μπόλικο ελεύθερο χώρο για να στήσεις την ομπρέλα σου αλλά και beach bar αν λαχταράς την άνεση της ξαπλώστρας, η παραλία στο Μαύρο Λιθάρι είναι αρκετά δημοφιλής στους αττικούς λουόμενους, αλλά και αρκετά μεγάλη ώστε να μην επικρατεί συνωστισμός. Στα μπόνους της, προσφέρει ένα πανέμορφο ηλιοβασίλεμα αν σε πάρει εδώ το απόγευμα ως αργά, ενώ απολαμβάνεις ένα μοχίτο σε κάποιο από τα beach bars που βρίσκονται εδώ, στα οποία μάλιστα η μουσική κυμαίνεται σε νορμάλ πλαίσιο.

Ανάβυσσος

Χάρτης εδώ 

Μεγάλη, με όμορφη άμμο και καθαρά νερά, η παραλία της Αναβύσσου προσφέρεται τόσο για τζέρτζελο αν πιάσεις θέση σε κάποιο από τα αρκετά beach bars που την πλαισιώνουν (αγαπημένο μας το Hawai), αλλά και για ελευθερία μιας και έχει άπλετο χώρο για να στήσεις ομπρέλα. Το πάρκινγκ είναι εύκολο ακόμα και τις μέρες με πολύ κόσμο, ενώ τα νερά είναι αρκετά ρηχά, ακόμα και αν προχωρήσεις αρκετά προς τα μέσα.

Θυμάρι

Χάρτης εδώ 

Ελεύθερη εντελώς στην αριστερή πλευρά, οργανωμένη με ξαπλώστρες και beach bar στην δεξιά το Θυμάρι ενώνει τις δύο μεγάλες… σχολές όσων θέλουν να βουτήξουν στην Αττική και πολύ καλά κάνει. Έξω θα βρεις ψιλό βοτσαλάκι ενώ μέσα (μετά τα πρώτα 4-5 μέτρα) είναι αμμουδερή. Σε κάποια σημεία της έχει βράχια, τα οποία όμως δεν θα σε απασχολήσουν ιδιαίτερα, ίσα ίσα δίνουν περισσότερο ενδιαφέρον στο όλο σκηνικό.

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα