1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Ιερός Βασιλικός: αυτά είναι τα ευεργετικά του πλεονεκτήματα


Πρόκειται για έναν θάμνο που βρίσκει κανείς στην Νοτιοανατολική Ασία! Αυτό το είδος βασιλικού χρησιμοποιείται πολύ στην Αγιουρβέδα προκειμένου να θεραπεύσει κρυολογήματα, βήχα και γρίπη. Στην Ινδία είναι γνωστό ως η «βασίλισσα των βοτάνων» και ένα «το ελιξίριο της ζωής».

ΤΑ ΟΦΕΛΗ

Τα λουλούδια του χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση της βρογχίτιδας ενώ ολόκληρο το φυτό χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της διάρροιας, της ναυτίας και του εμέτου. Ως χάπι ή αλοιφή, μπορεί να καταπραΰνει εκζέματα και την ακμή. Η έρευνα δείχνει επίσης ότι ο ιερός βασιλικός μπορεί να συμβάλει στη μείωση του άγχους. Σύμφωνα με το Journal of Ayurveda και Integrative Medicine, το φυτό έχει ιδιότητες συγκρίσιμες με τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι που έλαβαν 500 χιλιοστόγραμμα ιερού εκχύλισμα βασιλικού κάθε μέρα αισθάνονταν λιγότερο ανήσυχοι, από άγχος και κατάθλιψη. Δεν είναι περίεργο που πολλοί το χαρακτηρίζουν ως «υγρή γιόγκα»!

ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ

Αν δεν μπορείς να βρεις εύκολα τα φύλλα του φυτού, μια καλή επιλογή είναι να πιείς ένα ιερό τσάι βασιλικού. Δοκιμάστε να το πίνεις καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας, όπως συνιστούν οι Ayurvedic experts, για να απαλύνει τα νεύρα σου και να ενισχύσει το σώμα σου με ευεξία.

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα