1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Ξινομυζήθρα με σκορδάτο γιαούρτι και ψητά ντοματίνια


Πλένουμε τα ντοματίνια, τα στεγνώνουμε και τα βάζουμε σε ταψί σε μια στρώση.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να καψαλιστεί η φλούδα τους.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και να βγάλουν λίγους ζωμούς στο ταψί.

Πιέζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και παίρνουμε την ψημένη σάρκα τους.

Τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τη λιώνουμε με πιρούνι.

Προσθέτουμε το γιαούρτι και 2 κ.σ. από τα υγρά του ταψιού και ανακατεύουμε.

Τέλος, ενσωματώνουμε την ξινομυζήθρα ανακατεύοντας.

Απλώνουμε το μείγμα τυριού σε πιάτο και κάνουμε στο κέντρο ένα κοίλωμα, όπου βάζουμε τα ντοματίνια.

Γαρνίρουμε με λίγο πέστο και περιχύνουμε με λίγα υγρά από το ταψί.

Σερβίρουμε με ψητές πίτες ή φρυγανισμένο ψωμί.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα