1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

«Ναι, ήμασταν έτοιμοι ως πολιτεία»


Παρά την αλόγιστη καταστροφή που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Daniel, ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης σε συνέντευξή του στον Ant1, δήλωσε ότι η πολιτεία ήταν έτοιμη για αυτό που συνέβη.

Με αφορμή σχετικό ρεπορτάζ του σταθμού που αποκάλυψε πως δέκα κάτοικοι του Βλοχού Καρδίτσας ζουν δίπλα στο νεκροταφείο, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι «θα το δούμε αμέσως», προσθέτοντας ότι: «Η γενικότερη εικόνα που έχω είναι ότι όποιος έχει ζητήσει να μετακινηθεί, (έχει ζητήσει) να του βρεθεί κατάλυμα να μείνει, αυτά έχουν τακτοποιηθεί».

Όταν ρωτήθηκε για το αν η πολιτεία ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει όχι τον Daniel, αλλά μια κακοκαιρία μεγέθους Ιανού, ο υπουργός δήλωσε: «Ναι ήμασταν, δεν θα είχαμε αυτές τις καταστροφές». Λόγω των μέτρων που είχαν ληφθεί, «η Καρδίτσα επλήγη λιγότερο», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ο κ. Βορίδης ρωτήθηκε εάν η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει υποψηφίους στη Θεσσαλία, οι οποίοι ελέγχονται από τη δικαιοσύνη απαντώντας ότι άλλο πράγμα η εισαγγελική παραγγελία και άλλο η κατηγορία.

Αναφορικά με τις λεγόμενες «κίτρινες κάρτες» της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τα αντιπλημμυρικά έργα, ο Μ. Βορίδης τόνισε πως: «μας εγκαλούσαν όχι για απουσία αντιπλημμυρικών έργων αλλά για μια καθυστέρηση επικαιροποίησης σχεδίων. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αντιπλημμυρικά έργα».


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα