1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Νέος αρχιεπίσκοπος Κύπρου ο μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος – Thestival


Ο μητροπολίτης Πάφου, Γεώργιος εξελέγη σήμερα από τα μέλη της Ιεράς Συνόδου νέος Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου.

Η Ιερά Σύνοδος συνήλθε σήμερα το πρωί και μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασής της, ακολούθησε ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου αρχιεπισκόπου, στην οποία ο Πάφου Γεώργιος έλαβε 11 ψήφους, ο Λεμεσού Αθανάσιος 4, ενώ υπήρξε και μία αποχή.

«Ευχαριστώ πρώτα τον Θεό που επέτρεψε τη σημερινή εκλογή, τους Συνοδικούς που με επέλεξαν με τη ψήφο τους και τον λαό που με επέλεξε για το Τριπρόσωπο. Θα προσπαθήσω να μην φανώ κατώτερος των προκατόχων μου», ήταν οι πρώτες του δηλώσεις.
Ο νέος Αρχιεπίσκοπος θα καθορίσει και την ημερομηνία ενθρόνισης του, η οποία λόγω των εορτών εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί μετά τα Θεοφάνια.

Από τους πρώτους που έσπευσαν να συγχαρούν τον νέο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου ήταν ο πρόεδρος της χώρας Νίκος Αναστασιάδης. 

Της ψηφοφορίας, προηγήθηκε η τέλεση της Θείας Λειτουργίας στην Αρχιεπισκοπής, στο παρεκκλήσι του Αποστόλου Βαρνάβα. Μετά από τη λειτουργία, τα 16 μέλη της Ιεράς Συνόδου συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

Ο Μητροπολίτης Πάφου μπήκε μέσα στον παλαιό καθεδρικού ναού του Αγίου Ιωάννη, με τους πιστούς να φωνάζουν «άξιος». Τελευταίος υπέγραψε με κόκκινο μελάνι ο εμψηφισμένος Αρχιεπίσκοπος


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα