1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Μην ακούς κανέναν, ο Σεπτέμβρης είναι καλοκαίρι


Ημερολογιακά, και χωρίς να λαμβάνουμε υπόψιν την κλιματική αλλαγή, το φθινόπωρο ξεκινά στις 21 Σεπτεμβρίου. Πρακτικά, δεν σε βλέπουμε να βγάζεις κοντομάνικα και πέδιλα ούτε τον Οκτώβρη, στείλε χαιρετίσματα σε όσους σπεύδουν να ευχηθούν καλά φθινόπωρα λες και μένουμε στη βορειοδυτική Γαλλία. Με το παρόν κείμενο αιτούμαστε και επίσημα να καταχωρηθεί ο Σεπτέμβρης στους μήνες του καλοκαιριού. Κι αυτά είναι τα επιχειρήματα με τα οποία θα στηρίξουμε το δίκαιο αίτημά μας.

Καταρχάς οι θερμοκρασίες. Δεν θα το αναλύσουμε, ξέρεις.

Οι βροχές που λάμπουν διά της απουσίας τους, κι ας γράφαμε εκθέσεις στο σχολείο για «τα πρωτοβρόχια» το 1995. Από τότε περίπου έχει να βρέξει στην Αθήνα Σεπτέμβρη, και όχι, οι ξαφνικές καταιγίδες που διαρκούν μία ώρα έκαστη στα τέλη Αυγούστου δε μετράνε.

Τα θερινά σινεμά είναι ανοιχτά. Κι όσο είναι ανοιχτά τα θερινά σινεμά, είναι καλοκαίρι.

Όλος ο κόσμος είναι ακόμα σε μουντ ημι-διακοπών, με αποτέλεσμα τραπεζάκια μπαρ, ταβερνών τε και εστιατορίων να πλημμυρίζουν κάθε πεζόδρομο, πεζοδρόμιο και πλατεία της Αθήνας.

Η θεατρική σαιζόν ακόμα δεν έχει ξεκινήσει. Απλά βλέπουμε τις καλοκαιρινές περιοδείες στα ανοιχτά θέατρα της Αττικής. Αν δεν ξεκινήσει η θεατρική σαιζόν, δεν φθινοπωριάζει.

Οι παραλίες της Αττικής είναι κάθε Σαββατοκύριακο τίγκα κόσμο.

Μια χαρά μπορείς να κάνεις μια βραδινή βουτιά στην πανσέληνο του Σεπτεμβρίου. Πολύ πιο άνετα, για την ακρίβεια, απ’ ό,τι σε εκείνη του Ιουνίου.

Μιλώντας για τον Ιούνιο, ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού είναι πολύ συχνά λιγότερο καλοκαίρι από τον Σεπτέμβριο. Κι έχει μακράν περισσότερες βροχές.

Φθινόπωρο θα είναι όταν αρχίσεις να παραγγέλνεις τσάι ή ζεστή σοκολάτα καθισμένος/η σε εσωτερικό χώρο αθηναϊκού café. Ή έστω, όταν πας να κάτσεις σε εσωτερικό χώρο αθηναϊκού café.

Για να μην πούμε ότι η σαιζόν ξεκινά επίσημα με το πρώτο ζεστό ρακόμελο της χρονιάς. Πιες ζεστό ρακόμελο στους 32 βαθμούς, άμα σου βαστάει.

Δύο μαγικές λέξεις: Υπόλοιπο αδείας. Και ένα δίλημμα: Να το κρατήσεις για εκεί γύρω στα Χριστούγεννα, ή να το φας κάνοντας μπάνια;


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα