1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Απολύμανση αντικειμένων κατά των ιώσεων


Πρόλαβε τη γρίπη και το κρυολόγημα, πριν σε προλάβουν αυτά!

Ως γνωστόν, οι ιοί και τα μικρόβια μπορούν να επιβιώσουν από μερικές ώρες μέχρι και μερικές μέρες πάνω στις επιφάνειες. Γι’ αυτό, καλό είναι να καθαρίσεις και να απολυμάνεις αμέσως τώρα, αυτά τα 6 αντικείμενα!

Θήκες οδοντόβουρτσας: Μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να είναι ένα από τα πιο «μολυσματικά» πράγματα μέσα σε ένα σπίτι. Αυτό γιατί συνήθως έχουν υγρασία, η οποία είναι ό,τι πρέπει για τους ιούς και τα μικρόβια τα οποία με μεγάλη ευκολία θα εισέλθουν στον οργανισμό σου μέσω της οδοντόβουρτσας. Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, βάλε τις θήκες στο πλυντήριο πιάτων – αν το επιτρέπει το υλικό τους – ή αλλιώς καθάρισέ τις με ζεστό νερό και σαπούνι μια με δύο φορές την εβδομάδα. Αν κάποιος στο σπίτι έχει ίωση, καλό είναι η οδοντόβουρτσά του να παραμείνει μακριά από τις άλλες!

Γραφείο: Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως οι ιοί επιβιώνουν για περισσότερο χρόνο (έως και πάνω από 8 ώρες) πάνω στις σκληρές επιφάνειες, σε σύγκριση με τις μαλακές και πορώδεις. Άρα το γραφείο σου – όπου αποθέτεις και πράγματα που περιέφερες στον… έξω κόσμο – μπορεί να γίνει μια καλή «φωλιά» για τα μικρόβια. Γι’ αυτό καθάρισέ του σχολαστικά χρησιμοποιώντας κάποιο απολυμαντικό υγρό.

Οθόνες – τηλεχειριστήρια: Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους να… «ανταλλάξεις» μικρόβια με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, είναι μέσω της οθόνης αφής στα τηλέφωνα, τα τάμπλετ και άλλες συσκευές. Τα μικρόβια μεταφέρονται στην οθόνη από τα χέρια σου και περνούν στον… επόμενο! Διάβασε λοιπόν τις οδηγίες του κατασκευαστή και δες ποιος είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για να καθαρίσεις την κάθε οθόνη. Το ίδιο ακριβώς πρέπει να κάνεις και με τα τηλεχειριστήρια των διαφόρων συσκευών, τα οποία συγκαταλέγονται στα αντικείμενα που αγγίζονται συχνότερα και από τους περισσότερους μέσα σε ένα σπίτι.

Βρύσες: Καλά το σκέφτηκες να πλύνεις τα χέρια σου. Σκέφτηκες όμως τι αφήνεις πάνω στη βρύση καθώς την ανοίγεις; Εκτός των ιών, οι βρύσες μπορούν να γίνουν εστίες μούχλας αλλά και επικίνδυνων βακτηρίων όπως η σαλμονέλα ή το E. coli. Γι’ αυτό καθάρισέ τις σχολαστικά και καθημερινά με απολυμαντικό υγρό.

Πλαστικά παιδικά παιχνίδια: Τα μικρά παιδιά παθαίνουν ίωση περίπου 8 φορές μέσα σε μια σεζόν και είναι πολύ εύκολο να μεταδώσουν καθεμιά από αυτές τις ιώσεις όχι μόνο απευθείας, αλλά και μέσω των παιχνιδιών τους, τα οποία συνηθίζουν να βάζουν στο στόμα! Αν δε, μαζευτούν και οι φίλοι τους, τότε μιλάμε για κανονικό πάρτι μικροβίων! Τα πλαστικά παιχνίδια θα πρέπει να πλένονται – κατά προτίμηση στο πλυντήριο πιάτων – μια φορά το μήνα ή μετά το τέλος κάθε ίωσης. Η άλλη λύση είναι να τα σκουπίζεις τακτικά με απολυμαντικό μαντηλάκι.

Τα χέρια σου! Οι γιατροί δεν θα κουραστούν να το επαναλαμβάνουν: Το πλύσιμο των χεριών είναι αυτό που θα μειώσει ως και πάνω από 50% την πιθανότητά σου να κολλήσεις κάποια ίωση. Κάντο, λοιπόν, τακτικά και σωστά: Βρέξε τα χέρια, βάλε σαπούνι, τρίψε με τον αφρό όλη την επιφάνεια των χεριών, ανάμεσα στα δάχτυλα, κάτω από τα νύχια και στο πάνω μέρος της παλάμης, για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα και ξέπλυνε καλά. Αν είσαι σε δημόσιο χώρο, χρησιμοποίησε το χαρτί που θα σκουπίσεις τα χέρια για να κλείσεις τη βρύση και να ανοίξεις την πόρτα. Αν δεν υπάρχει σαπούνι και νερό εκεί που είσαι, χρησιμοποίησε απολυμαντικό υγρό με τουλάχιστον 60% οινόπνευμα.

.

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα