1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Μυστικά για να «καταπολεμήσετε» την επαγγελματική εξουθένωση


Πάλι έπιασες τον εαυτό σου να μουρμουρίζει στον δρόμο για το γραφείο; Πώς γίνεται κάθε απόγευμα να σε βρίσκει όλο και πιο εξαντλημένη; Ήρθε η ώρα να κάνεις κάτι για όλα αυτά. Αντίθετα με αυτό που πιστεύεται, στις μέρες μας όλοι δουλεύουμε πολύ σκληρά.

Το σύνδρομο της επαγγελματικής εξουθένωσης είναι πλέον συχνό φαινόμενο και οι περισσότεροι εργαζόμενοι ξοδεύουν όλο και πιο πολύ χρόνο και ενέργεια προσπαθώντας να διακριθούν.

Καθώς όμως το burnout syndrome παίρνει επιδημικές διαστάσεις στον δυτικό κόσμο, όλο και περισσότερες έρευνες επιβεβαιώνουν πως το μυστικό της παραγωγικότητας είναι η συχνή και βαθιά ξεκούραση αλλά και ο εμπλουτισμός της ζωής με πολλαπλά ενδιαφέροντα.

Είναι σημαντικό να σέβεσαι όχι μόνο την ώρα άφιξης στο γραφείο αλλά και την ώρα αποχώρησης, προκειμένου να δίνεις στον εαυτό σου τον απαραίτητο χρόνο να ξεκουραστεί αλλά και να ασχοληθεί με όλους τους υπόλοιπους τομείς της ζωής σου. Γι’ αυτό και αξίζει να θέσεις κάποια όρια στο εργασιακό σου πρόγραμμα, έτσι ώστε να παραμένεις δημιουργική, ήρεμη και πολύτιμη στην εταιρεία.

Διάβασε παρακάτω μερικά απλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να αγαπήσεις ξανά κάθε εργάσιμη και, φυσικά, κάθε Δευτέρα!

  • Φύγε στην ώρα σου. Απόφυγε να βάλεις ραντεβού ή να ξεκινήσεις κάποια νέα εργασία λίγο πριν τη λήξη του ωραρίου σου. Είναι σημαντικό να σέβεσαι όχι μόνο την ώρα άφιξης στο γραφείο αλλά και την ώρα αποχώρησης, προκειμένου να δίνεις στον εαυτό σου τον απαραίτητο χρόνο να ξεκουραστεί αλλά και να ασχοληθεί με όλους τους υπόλοιπους τομείς της ζωής σου. Ένας εύκολος τρόπος να το καταφέρεις είναι να γραφτείς σε προγράμματα γυμναστικής που ξεκινούν αμέσως μετά το «σχόλασμα». Αν πρέπει οπωσδήποτε να συνεχίσεις τη δουλειά, προτίμησε να κάνεις ένα διάλειμμα 2-3 ωρών όταν θα τελείωνε φυσιολογικά το 8ωρό σου και να επιστρέψεις ύστερα για τα υπόλοιπα.
  • Κάνε διαλείμματα για να… ανασάνεις. Αν είσαι καπνιστής ίσως τα συχνά διαλείμματα να ανήκουν ήδη στην καθημερινότητά σου. Αν όμως όχι, θα έχεις σίγουρα ζήσει ημέρες που… ξεχνάς ακόμα και να φας ή να σηκωθείς από το γραφείο σου για τις 8 ώρες που δουλεύεις. Προσπάθησε να κάνεις έστω και ένα μικρό διάλειμμα κάθε μέρα. Περπάτησε για 5 λεπτά έξω ή απλά βρες ένα ήσυχο σημείο στο γραφείο και συγκεντρώσου στην αναπνοή σου.
  • Φτιάξε τη σωστή playlist. Η μουσική μπορεί να επηρεάσει τον εγκέφαλό σου με ποικίλους τρόπους! Γιατί λοιπόν να μην την χρησιμοποιήσεις προκειμένου να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου; Στο YouTube υπάρχουν δεκάδες έτοιμες playlist με μουσικά κομμάτια ιδανικά για την ώρα που δουλεύεις. Επειδή όμως όλοι είμαστε διαφορετικοί, μπορείς να φτιάξεις τη δική σου με εκείνα τα κομμάτια που σου χαρίζουν έμπνευση.

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα