1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Λαχταριστό κέικ σοκολάτας χωρίς γλουτένη (Video) | Συνταγές



Λαχταριστό κέικ σοκολάτας καλυμμένο με μια υπέροχη γκανάζ, χωρίς το κλασικό αλεύρι, για να το απολαύσετε και όλοι εσείς που έχετε δυσανεξία στην γλουτένη. Μια απλή και εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα υπέροχο κέικ, με απαλή υγρή υφή εσωτερικά και ελαφρώς τραγανή επιφάνεια καλυμμένη με γκανάς σοκολάτας. Δοκιμάστε το!

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • Για το κέικ
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 150 γρ. βούτυρο, κρύο
  • 150 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 330 γρ. αυγά περίπου 6 μέτρια αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου 
  • Για την γκανάς 
  • 175 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 175 γρ. (¾ φλ.) κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • Για την διακόσμηση
  • 20-30 γρ. φιλέ αμυγδάλου, καβουρδισμένες ελαφρώς σε τηγάνι σε χαμηλή φωτιά

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το κέικ: Κόβετε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια τα βάζετε σε ένα κατσαρόλι και τα λιώνετε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις λιώσει το βούτυρο, ρίχνετε αμέσως μέσα στο κατσαρόλι με το βούτυρο την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύετε με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα. Το αφήνετε στην άκρη.  
  2. Χωρίζετε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια και τα μεταφέρετε σε δύο μεγάλα μπολ. Στο μπολ με τα ασπράδια ρίχνετε τη μισή ζάχαρη (75 γρ.) και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή μαρέγκα που να “στέκεται”.
  3. Μετά ρίχνετε σταδιακά την υπόλοιπη ζάχαρη (75 γρ.) στο μπολ με τους κρόκους χτυπώντας διαρκώς με το μίξερ για περίπου 3-4 λ ή μέχρι να ασπρίσει καλά και αφρατέψει το μείγμα. Μετά ρίχνετε μέσα στους κρόκους την χλιαρή λιωμένη σοκολάτα και με μια μαρίζ και ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
  4. Στη συνέχεια προσθέτετε στο μπολ και τα χτυπημένα ασπράδια και συνεχίζετε το ανακάτεμα με τη μαρίζ, με πολύ απαλές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να έχετε ένα αφράτο σοκολατένιο μείγμα.
  5. Τέλος αφρατεύετε με ένα πιρούνι το αλεύρι αμυγδάλου το προσθέτετε και αυτό στο μπολ και ανακατεύετε πάντα με την μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Αδειάζετε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 24 εκ. στρωμένη με χαρτί ψησίματος στη βάση και τα τοιχώματά της.
  6. Χτυπάτε τη φόρμα 1-2 φορές πάνω στον πάγκο σας για να ισιώσει η επιφάνειά του μείγματος και το ψήνετε σε προθερμασμένο στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς στο μεσαίο ράφι για 50 λ. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει τελείως πριν το ξεφορμάρετε και το αναποδογυρίσετε με προσοχή σε πιατέλα σερβιρίσματος. Μην ανησυχήσετε αν δείτε το κέικ να ξεφουσκώσει στο κέντρο του. Αυτό είναι φυσιολογικό λόγω έλλειψης αλευριού. 
  7. Για την γκανάς: Ψιλοκόβετε τη σοκολάτα και την ρίχνετε σε πυρίμαχο μπολ. Σε ένα κατσαρόλι ζεσταίνετε, σε μέτρια φωτιά, τη κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει μια βράση, αμέσως την αδειάζετε στο μπολ με την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατεύετε με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα και έχετε ένα εντελώς λείο σοκολατένιο μείγμα.
  8. Αμέσως μετά μεταφέρετε το μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα μέσα σε ένα μεγαλύτερο πυρίμαχο μπολ με λίγο φρέσκο νερό και παγάκια και χτυπάτε με το μίξερ το μείγμα μέχρι να πήξει και έχει μια αφράτη απαλή υφή. Αλείφετε ομοιόμορφα με την γκανάζ το κέικ σας στην επιφάνεια και τα τοιχώματά του περιμετρικά. (Δείτε το βίντεο)
  9. Για την διακόσμηση: Έχετε ήδη καβουρδίσει ελαφρώς το φιλέ αμυγδάλου σε ένα τηγάνι χωρίς λιπαντική ουσία σε χαμηλή φωτιά και το έχετε αφήσει να κρυώσει καλά. Γαρνίρετε το κέικ σας με το φιλέ αμυγδάλου και το σερβίρετε αμέσως. Καλή σας απόλαυση!

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Sintayes.gr,

Συνταγή: Λαχταριστό κέικ σοκολάτας χωρίς γλουτένη (Video)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα