1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Κουταλίδες Μάνης


Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το νερό μέχρι να αποκτήσουμε έναν ομοιογενή χυλό.

Τον αφήνουμε να σταθεί 15-30 λεπτά.

Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο.

Μόλις κάψει, ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα σχηματίζοντας τηγανίτες.

Τις αφήνουμε για 1½ λεπτό και στη συνέχεια τις γυρίζουμε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά.

Βγάζουμε τις κουταλίδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν από το περιττό λάδι.

Τις περιχύνουμε με μέλι ή τις πασπαλίζουμε με κανελοζάχαρη και σερβίρουμε.

Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με χωριάτικο αλεύρι και λίγο προζύμι.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα