1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Χοιρινά μπριζολάκια με μέλι και μουστάρδα με πατατούλες στο τηγάνι | Συνταγές


[*][**]

Λαχταριστά, πεντανόστιμα και ζουμερά μπριζολάκια χοιρινά, μαγειρεμένα στο τηγάνι με πατατούλες baby καλυμμένα με γλυκό και πικάντικο μείγμα μελιού και μουστάρδας, για να απολαύσετε το τέλειο γεύμα ή δείπνο.  Μια απλή και πανεύκολη στην παρασκευή της συνταγή για ένα αγαπημένο πιάτο με χοιρινό μπριζολάκι που με την μουστάρδα και το μέλι το ανεβάζει σε άλλο γευστικό επίπεδο.

Μια συνταγή που να είστε σίγουροι ότι θα λατρέψετε για την απλότητα της παρασκευής της με λίγα υλικά και το σημαντικότερο ότι μπορείτε να διαλέξετε οποιοδήποτε μπριζολάκι χοιρινού επιθυμείτε χωρίς να αλλάξει το υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα. Μια συνταγή (από εδώ) για ένα τέλειο και εύκολο πιάτο για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι σας αλλά και για να το σερβίρετε στους καλεσμένους σας. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκκαλο, πάχους 2,5-3 εκ. περίπου [*]
  • 1/2 κιλό πατατούλες baby, αν είναι μεγάλες κομμένες στα 2 ή στα 3
  • 10 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζωμός κότας ζεστός
  • 1/3 φλ. τσαγιού μέλι
  • 1/3 φλ. τσαγιού μουστάρδα με κόκκους [**]
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βγάζετε από το ψυγείο τις μπριζόλες σας 45-60 λ πριν τις μαγειρέψετε για να έλθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Εν τω μεταξύ, πλένετε καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους και τις βάζετε να βράσουν σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά και τρυπιούνται εύκολα με ένα πιρούνι. 
  2. Τις μεταφέρετε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν και να στεγνώσουν ελαφρώς. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και “σοτάρετε” τις βρασμένες πατάτες μέχρι να ροδίσει η φλούδα τους. Με μια τρυπητή κουτάλα τις βγάζετε από το τηγάνι και τις μεταφέρετε σε μπολ.
  3. Στεγνώνετε τις μπριζόλες σας με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις αλατοπιπερώνετε και από τις 2 πλευρές. Στο ίδιο καυτό τηγάνι που σοτάρατε τις πατάτες ρίχνετε άλλες 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τηγανίζετε, σε μέτρια φωτιά, τις μπριζόλες για περίπου 4-5 λ από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθούν καλά, ανάλογα με το πάχος τους, μέχρι το κέντρο τους.
  4. Μην τις παρα-τηγανίσετε τις μπριζόλες σας θα χάσουν τους χυμούς τους και θα ΄σφίξει” το κρέας. Όταν δεν έχει καθόλου ροζ το κέντρο τους είναι έτοιμες. Τις βγάζετε από το τηγάνι με μια τσιμπίδα τις μεταφέρετε σε ένα μεγάλο πιάτο, τις σκεπάζετε καλά με αλουμινόχαρτο και τα αφήνετε στην άκρη για λίγο να “ξεκουραστούν”.
  5. Ρίχνετε σε ένα μπολ το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι, το ζωμό κότας, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τη ρίγανη, την πάπρικα και 2-3 πρέζες αλατοπίπερο και τα χτυπάτε όλα μαζί με ένα πιρούνι μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
  6. Αδειάζετε το μείγμα μέσα στο ίδιο ζεστό τηγάνι που είχατε τις μπριζόλες και το ανακατεύετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα. Στη συνέχεια ξαναβάζετε στο τηγάνι τις έτοιμες πατάτες και τις μπριζόλες και συνεχίζετε σε χαμηλή φωτιά το μαγείρεμα για 1/2 λ επιπλέον σκεπάζοντας τις πατάτες και τις μπριζόλες με τη σάλτσα. 
  7. Γαρνίρετε το φαγητό σας με τον φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και το σερβίρετε αμέσως ζεστό με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα ή βραστά λαχανικά. Καλή σας απόλαυση.

[*] Μπορείτε να διαλέξετε οποιοδήποτε μπριζολάκι χοιρινού χωρίς κόκκαλο. Προτείνουμε τα  μπριζολάκια λαιμού γιατί είναι μαλακά άλλα μπορείτε να πάρετε και κόντρα, ή σπάλα, ή φιλέτο χωρίς κόκκαλο  αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και παντσετάκια με κόκκαλο που είναι πολύ γευστικά και ζουμερά χωρίς να αλλάξει το γευστικό αποτέλεσμα.

[**] Σας προτείνουμε σε αυτή τη συνταγή να χρησιμοποιήσετε μουστάρδα με κόκκους, που θα βρείτε σε όλα τα μεγάλα Σούπερ Μάρκετς, γιατί η γεύση της είναι εξαιρετική. Φυσικά αν δεν βρείτε χρησιμοποιήσετε την κανονική μουστάρδα.

Sintayes.gr,

Συνταγή: Χοιρινά μπριζολάκια με μέλι και μουστάρδα με πατατούλες στο τηγάνι

 


[*]Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα