Κοτόπουλο με πιπεριές και πάπρικα. Μια συνταγή για ένα πλήρες γεύμα, με νόστιμο κοτόπουλο με την υπέροχη γεύση της κίτρινης πιπεριάς και της πάπρικας.
Υλικά συνταγής
- 1 κοτόπουλο 1.200 γρ. περίπου, κομμένο σε μερίδες
- αλεύρι για το πανάρισμα
- ελαιόλαδο
- 2 κίτρινες ή πορτοκαλί πιπεριές κομμένες σε φέτες
- 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
- 1 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κοφτή κ.σ. ντοματοπελτέ
- 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
- 2 κ.γ. κοφτά πάπρικα
- 1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
- 3/4 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
- ελαιόλαδο
- αλάτι – πιπέρι
- ρύζι πιλάφι για συνοδευτικό
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβετε το κοτόπουλο σε μερίδες. Σε βαθύ σκεύος ανακατεύετε αλεύρι με λίγο αλάτι και πιπέρι και αλευρώνετε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τα τηγανίζετε, σε μέτρια φωτιά, σε 1/3 φλ. τσαγιού ζεστό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και “θωρακιστούν” απ” όλες τις πλευρές και με μια τσιμπίδα, τα μεταφέρετε σε κατσαρόλα.
- Προσθέτετε στο ίδιο τηγάνι 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, σοτάρετε το κρεμμύδι και τη πιπεριά σε φέτες, ανακατεύοντας για 2-3 λ ή μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε τις ντομάτες, το πελτέ, τη ζάχαρη, τη πάπρικα και βράζετε τη σάλτσα για 10 λ περίπου σε μέτρια φωτιά.
- Μεταφέρετε τη σάλτσα στη κατσαρόλα με το κοτόπουλο, προσθέτετε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, το ζωμό κότας, αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό σας, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου.
- Αν απαιτηθεί κατά τη διάρκεια του ψησίματος συμπληρώνετε τη σάλτσα με λίγο ζεστό νερό ή αν έχει αρκετά υγρά ξεσκεπάζετε τη κατσαρόλα για να “σωθεί” και μελώσει η σάλτσα. Το σερβίρετε με ρύζι πιλάφι.
Φωτο
12/09/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κοτόπουλο με πιπεριές και πάπρικα