1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Κοτόπουλο λεμονάτο με φασολάκια στο τηγάνι | Συνταγές


Μπουτάκια κοτόπουλου με βουτυράτη, λεμονάτη σάλτσα με σκόρδο με φασολάκια στο τηγάνι. Μια απλούστατη και πανεύκολη συνταγή (από εδώ) για να φτιάξετε γρήγορα ένα εξαιρετικό, εθιστικό, γευστικότατο πιάτο για το καθημερινό οικογενειακό γεύμα ή δείπνο. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 4-6 μέτρια μπουτάκια κοτόπουλου (το επάνω μέρος μόνο) χωρίς πέτσα και κόκκαλο
  • 500 γρ. φασολάκια στρογγυλά φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • λίγες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς τσίλι (προαιρετικά)
  • 1/2 λεμονιού το χυμό + λεπτές φέτες λεμονιού για γαρνίρισμα
  • 1/2 φλ. τσαγιού (125 ml) ζωμός κοτόπουλου
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αν τα φασολάκια σας είναι φρέσκα τα καθαρίζετε από τα κοτσάνια και τις ίνες τους. Φρέσκα ή κατεψυγμένα τα βάζετε σε μπόλικο, βραστό αλατισμένο νερό για βράσουν για 4-6 λ ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Πρέπει να είναι αλ τέντε και όχι πολύ βρασμένα.
  2. Σημείωση: Ο ακριβής χρόνος βρασίματος εξαρτάται ανάλογα με το μέγεθός τους, αν είναι κατεψυγμένα ή όχι και πόσο φρέσκα και τρυφερά είναι.
  3. Τα στραγγίζετε και τα βάζετε αμέσως κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό να κρυώσουν τελείως, για να σταματήσει ο βρασμός και για να διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους. Τα αφήνεται στην άκρη, μέσα στο σουρωτήρι να στραγγίζουν.
  4. Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύετε καλά το κρεμμύδι σε σκόνη με την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζετε καλά με το αυτό το μείγμα τα μπουτάκια κοτόπουλου και από τις 2 πλευρές. .
  5. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε καλά, σε μέτρια φωτιά, 2 κ.σ. βούτυρο μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Τοποθετείτε στο τηγάνι τα μπουτάκια κοτόπουλου, σε μια στρώση, το ένα δίπλα στο άλλο και τα τηγανίζετε για 5-6 λ από τη μια πλευρά μετά τα αναποδογυρίζετε και τα τηγανίζετε για άλλα 5-6 λ και από την άλλη πλευρά.
  6. Το κοτόπουλο θα είναι έτοιμο αν ένα θερμόμετρο μαγειρέματος που θα βυθίσετε στο κέντρο του θα εμφανίσει 75° κελσίου. Αν δεν έχετε θερμόμετρο, με ένα κοφτερό μαχαιράκι κόβετε το πιο χοντρό μπουτάκι στο κέντρο του και αν δεν έχει καθόλου ροζ χρώμα το κοτόπουλό σας είναι έτοιμο.
  7. Αν το κοτόπουλο κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος έχει πάρει χρώμα και δεν είναι έτοιμο μειώστε τη φωτιά και συνεχίζετε το μαγείρεμα. Το βγάζετε από το τηγάνι και το μεταφέρετε σε μπολ το οποίο σκεπάζετε ερμητικά με αλουμινόχαρτο για να μην εξατμιστούν οι ζωμοί του και κρυώσει. Το αφήνετε στην άκρη.
  8. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε την υπόλοιπη 1 κ.σ. βούτυρο μαζί με την υπόλοιπη 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το σκόρδο, τις νιφάδες τσίλι (αν τις χρησιμοποιήσετε) και τα προμαγειρεμένα φασολάκια και τα σοτάρετε, για 4-5 λ, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να μαγειρευτούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
  9. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και το ζωμό κότας και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράζει για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρώς. Μετά σπρώχνετε τα φασολάκια προς το πλάι, στην άκρη του τηγανιού και ξαναβάζετε τα μαγειρεμένα μπουτάκια κοτόπουλου πάλι στο τηγάνι για να ξαναζεσταθούν καλά.
  10. Δοκιμάζετε το αλατοπίπερο και διορθώνετε και σερβίρετε αμέσως το φαγητό σας γαρνιρισμένο με ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού και μερικές φέτες λεμονιού. Καλή σας απόλαυση!

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο λεμονάτο με φασολάκια στο τηγάνι

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα