1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Θωράκισμα vs Σωτάρισμα | aitoloakarnanianews.gr


Γιατί να θωρακίσω;
Το θωράκισμα είναι μια επιφανειακή επεξεργασία πρωτεϊνικού τροφίμου, όπως κρέατος, πουλερικού ή ψαριού, για περισσότερη γεύση στο υλικό. Τα μεγάλα κομμάτια πρωτεΐνης με το θωράκισμα αποκτούν εξωτερικά μια κρούστα που θα δώσει πολύ νοστιμιά στο τελικό μαγείρεμα. Η τεχνική αυτή βοηθάει κυρίως τα μεγάλα κομμάτια κρέατος ή άλλης πρωτεΐνης που προορίζονται για φούρνο ή και για κατσαρόλα, να μαγειρευτούν με λίγα υγρά, σε χαμηλές θερμοκρασίες, κρατώντας όλη την νοστιμιά τους.

Μυστικά επιτυχίας για θωράκισμα
Για το θωράκισμα χρησιμοποιούμε ένα απλό τηγάνι, όχι αντικολλητικό. Βάζουμε το τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία σε δυνατή φωτιά να κάψει. Προσθέτουμε ελάχιστη λιπαρή ουσία και μόλις κάψει καλά και αρχίσει να καπνίζει δηλαδή, τότε ακουμπάμε την πρωτεΐνη και σε δυνατή φωτιά αφήνουμε για λίγα λεπτά να δημιουργηθεί ρόδινη κρούστα. Αναποδογυρίζουμε κι από την άλλη πλευρά για ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Κατά το θωράκισμα, δεν γυρνάμε συνέχεια το φαγητό γιατί έτσι δεν αφήνουμε να δημιουργηθεί η κρούστα. 

Χρησιμοποιούμε λαβίδα για να γυρίσουμε το κρέας και ποτέ δεν χρησιμοποιούμε πιρούνι γιατί με το τρύπημα χάνουμε τα υγρά.
Δεν ζορίζουμε, δεν τραβάμε το υλικό που θωρακίζουμε, ενώ κολλάει στο καυτό σκεύος. Θα ξεκολλήσει μόνο του, όταν ψηθεί σωστά και αποκτήσει την πολυπόθητη ρόδινη κρούστα.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα